x

Strawberry Blondes dagbog fra Berlin kapitel 2

Strawberry Blondes dagbog fra Berlin kapitel 2

Se flere billeder fra Strawberry Blondes Berlin-tur i GAFFAs gallerisektion.

Spil Dansk Dagen har i løbet af årene udviklet sig til en større musikbegivenhed. I år er festlighederne nået helt til Berlin, og hele syv markante danske navne spillede optaktskoncerter til Spil Dansk Dagen i den tyske hovedstad. De fandt sted under overskriften "Danish Music Day" lørdag den 20. oktober.

Dúné, Bjørn Svin, Straight From The Harp og Shotgun Revolution spillede i klubben Bi Nuu ved Schlesisches Tor.

Clara Sofie, Sidsel Storm og Sylvester Larsen optrådte på Danmarks Ambassade i Rauchstrasse 1.  

Kunstnerne hører til den unge generation, men de repræsenterer vidt forskellige genrer. Dúné spiller melodisk synthrock, og gruppen har allerede givet mange koncerter i Tyskland. Denne gang spiller Dúné dog akustisk. Bjørn Svin er en uforudsigelig og eksperimenterende electronica-pioner. Straight From The Harp er en garagerockduo med mundharpe som en markant del af udtrykket, og Shotgun Revolution er heftig rock'n'roll. Singer-songwriter Clara Sofie har hittet stort med melodisk dancepop i samarbejde med produceren Rune RK og er aktuel med solo-ep'en "Overgiver Mig Aldrig". Sidsel Storm er jazz-sangerinde, og Sylvester Larsen er singer-songwriter.

GAFFA har fået de medvirkende til at skrive dagbog om deres oplevelser, og har kommer andet og sidste indlæg fra Betina Følleslev fra Strawberry Blonde:

Musikalske fænomener i Berlin

22. oktober

Kl. 07.12 – Afgang fra Berlin Hauptbahnhof
Trætheden melder sig efter en lidt sen aften i går med nogle af mine musikalske venner, der er bosat i Berlin. Skulle helt bestemt suge alt ud af den sidste aften på denne særlige sensommeraften i Berlin. Så det blev lidt sent!

Sidder og halvsover i toget, på vej hjem til Danmark, hvor der venter en travl uge for Strawberry Blonde med koncerter og promotion.

Prøver at samle tankerne og de mange indtryk, som virker lidt stærkere brændt fast på nethinden af solen der har varmet i Berlins gader de seneste par dage.

Play Danish Day på Ambassaden i Berlin bød på et varieret program og setup med sangskrivere fra DPA (sangskriverorganisation), men fælles var en intim stemning, hvor pop, singer/songwriter og jazz bød på små musikalske perler på både engelsk og dansk. Der var flere danskere i salen, men også flere nysgerrige tyskere havde bevæget sig ind i mørket for at lytte med.

Efter at have hørt de tre koncerter på ambassaden bød Berlin på den smukke lysfestival i bymidten med en menneskemængde i konstant strøm i begge retninger. Søndagen bød på et gensyn med Mauerpark, hvor jeg blev tilskuer til et musikalsk fænomen, hvor helt almindelige mennesker sang karaoke for et engageret publikum der talte flere hundrede.

Det var god underholdning og en euforisk stemning, med utrolig stor opbakning uanset hvilken stemme (eller næb) der blev sunget med. Angiveligt er det hele startet med en mand, der stiller anlæg og computer frem hver søndag, og så er tilhængerskaren ellers bare vokset og vokset. Begivenheden har over 23.000 likes på Facebook, og selv om det ikke var originalmusikken der var på programmet i Mauerpark, var det et skønt eksempel på hvordan ting kan opstå spontant i en by som Berlin.

Kl. 14.30 – Tilbage i Odense

Lige kommet hjem til min lejlighed for en hurtig bemærkning inden turen går til øvelokalet. I postkassen lå et brev med tilsagn om en uges arbejdsophold i Berlin i starten af 2013 – so I will be back, og jeg glæder mig allerede! ;)

Betina Følleslev, Strawberry Blonde


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA