x

Suede udgiver første nye sang i ti år

Suede udgiver første nye sang i ti år

Suede har netop udgivet en helt ny sang til gratis stream og download. Nummeret hedder "Barriers" og kan høres her.

Nummeret er første nye sang fra Suede siden 2003, hvor de udgav opsamlingen "Singles" med de to nye sange "Attitude" og "Love The Way You Love". Sangen stammer fra Suedes kommende album, "Bloodsports", der ventes på gaden til marts og bliver gruppens første studiealbum siden "A New Morning" fra 2002.

Brett Anderson udtaler til NME, at sangen ikke bliver den officielle førstesingle, men opsummerer indholdet på det kommende albums "pulserende, romantiske intensitet" godt. Førstesinglen får ifølge NME titlen "It Starts And Ends With You" og udkommer til februar.

"Vi har skrevet sange det sidste år, og har indspillet en gang imellem," udtalte Suede-frontmanden Brett Anderson til The Quietus i september 2012 og fortsatte: "De første måneder prøvede vi at komme på bølgelængde med hinanden, og prøvede at udvikle den lyd, vi gerne ville have. For mig er en stor del af skriveprocessen at smide ting væk, fordi man finder ud af, hvad man gerne vil lave. Det var der meget af, og vi droppede en hel del sange. Tidligere på året begyndte vi at ramme den slags sange, som vi ønsker at skrive, og det lyder virkelig godt nu," fortalte Anderson.

Suede blev dannet i 1989, og består i dag af Brett Anderson (sang), Neil Codling (keyboard), Simon Gilbert (trommer), Richard Oakes (guitar) og Mat Osman (bas). Det oprindelige line-up i 1989 bestod af Brett Anderson, Bernard Butler (guitar), Mat Osman og Simon Gilbert. Bernard Butler gik ud i 1994, og i 1995 og 1996 blev henholdsvis Richard Oakes og Neil Codling rekrutteret til bandet. Neil Codling blev i 2001 erstattet af Alex Lee grundet kronisk træthedssyndrom, men da bandet blev gendannet, var Codling tilbage i Suede.

Suede udgav i 1993 deres selvbetitlede debutalbum, som debuterede på toppen af UK Album-listen og vandt Mercury Music-prisen, og som er blevet hyldet for at starte britpop-bevægelsen. Siden har de udgivet de fire album "Dog Man Star" (1994), "Coming Up" (1996), "Head Music" (1999) og senest "A New Morning" fra 2002. I november 2003 besluttede bandet, at der ikke ville komme mere fra Suede i den nærmeste fremtid. Pausen varede til 2010, hvor det blev offentliggjort, at Suede ville blive genforenet. Siden har gruppen turneret, blandt andet til Smukfest 2010 og NorthSide Festival 2011, og har udgivet "The Best of Suede", remasterede versioner af deres fem album, samt en dvd med deres comebackkoncert fra Royal Albert Hall.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA