x

TV2 går tredobbelt platin

TV2 går tredobbelt platin

Foto af Robin Skjoldborg

Så er de tilbage! Efter i fire uger at måtte have taget til takke med andenpladsen på den officielle danske albumhitliste er TV-2 nu tilbage på toppen. Det er syvende gang, at det århusianske bands nye album ”De Første Kærester På Månen” kravler helt til tops på listen, og meget passende har albummet i denne uge passeret endnu en milepæl. Således har ”De Første Kærester På Månen” nu passeret de 120.000 solgte eksemplarer, hvilket er ensbetydende med tredobbelt platin.

På denne uges andenplads finder vi vendelboen Niels Hausgaard, der med sit album ”Flyv Så!” er sprunget et godt stykke op ad listen, efter i sin debutuge at have måttet nøjes med en 14.-plads.

Den britiske rocksensation Arctic Monkeys, der er gået ind på førstepladsen mange steder i Europa, debuterer på en forholdsvis beskeden sjetteplads, men mon ikke denne placering vil blive forbedret i de kommende uger, når hypen for alvor kommer de danske pladekøbere for øre.

Desuden kan det bemærkes, at Lisa Ekdahl med albummet ”Pärlor Av Glas” er drattet ned fra en tredjeplads til en niendeplads på sin anden uge på listen. Og så har de meget roste Antony And The Johnsons her næsten et år efter udgivelsen af det Mercury Prize-vindende album ”I Am A Bird Now” langt om længe fået presset sig ind på listen. Albummet debuterer således på en 38.-plads.

 

Se hitlisten her!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA