x

Musikere kritiserer smartphones: "Nyd nu bare koncerten!"

Musikere kritiserer smartphones: "Nyd nu bare koncerten!"

I takt med danskerne større forbrug af smartphones er de mobile enheder efterhånden også blevet fast inventar under koncerter. Her bliver de blandt andet brugt til at tage billeder og optage videoer af artisterne. En adfærd, som både musikere og publikum finder særdeles irriterende. 

Ifølge en ny undersøgelse, YouGov har lavet for metroXpress, fortæller 42 procent af danskerne, at de bliver forstyrret af andre folks smartphones, når de går til koncerter.

Den holdning deler sangerinden Sys Bjerre også. Ofte beder hun sit publikum om at lægge iPhones og androids-telefoner væk:

"Det er forstyrrende, når de står og filmer, og jeg kan se på dem, at de heller ikke selv kan koncentrere sig om koncerten. Jeg kan ikke lade være med at sige noget, når det er så åbenlyst. 'Hey, nu er vi til den her koncert, vi oplever det nu, og så kan vi måske lægge vores smartphones væk'. Og det virker tit", forklarer sangerinden til metroXpress. 

Selvom de fleste af de klip, der bliver optaget på de udstrakte telefoner, ender på sociale medier som Facebook og YouTube, og dermed umiddelbart kan fungere som fin reklame, ser mange musikere alligevel, at folk lod mobilen blive i lommen.

"Det er alligevel så dårlig kvalitet, at man for det meste ikke kan høre, hvilken sang det er, der bliver spillet", siger Sys Bjerre. 

Det er naturligvis langtfra alle, der ser en koncert gennem mobilskærmen, men måske skulle musikerne også bare tage konsekvensen og blive bedre til at involvere publikum i deres smartphone-forbrug? Som eksempelvis den amerikanske soul-sanger Miguel gjorde det til sin koncert i København i forrige uge. Her opfordrede han ligefrem publikum til at give deres holdning til kende omkring koncerten på Twitter. 

Et andet eksempel er det danske band Turboweekend, der i forbindelse med deres optræden på Northside Festival i 2011 bad publikum om at optage en særlig del af koncerten og sende det til gruppen bagefter. Efterfølgende blev videoerne så redigeret sammen af drengene selv og udgivet som et lille minde om oplevelsen af koncerten. På den måde udvider man koncertoplevelsen til gavn for både musikere og publikum. 

Hvad synes du? Er smartphones forstyrrende under koncerter for dig? Eller mener du, at det giver god mening at integrere mobiler som en del af en koncerts helhedsoplevelse? Giv gerne din holdning til kende i kommentarfeltet nedenunder.

Du kan se video-klippet af Turboweekends fan-videoer via YouTube her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA