x

Disse album og singler solgte bedst i Danmark i 2012

Disse album og singler solgte bedst i Danmark i 2012

Den danske pladebrancheorganisation IFPI Danmark har nu offentliggjort hitlisterne over de mest solgte album og singler i Danmark i 2012. Førstepladsen på albumhitlisten toppes af Lukas Graham og det selvbetitlede debutalbum, der samtidig har solgt tredobbelt platin, det vil sige har passeret 60.000 eksemplarer. Nummer to er sidste års vinder, Rasmus Seebach og "Mer' End Kærlighed", og nummer tre musikken fra M:G:P 2012.

Mest solgte single i Danmark i 2012 var Goyte og "Somebody That I Used To Know", som har solgt dobbeltplatin svarende til 60.000 eksemplarer efterfulgt af Michel Tel og "Ai Se Eu Te Pogo" og Psy og hans allestedsnærværende "Gangnam Style".

Mest streamede sang i Danmark i 2012 var Carle Ray Jepsen og "Call Me Maybe" efterfulgt af Gotye og "Somebody That I Used To Know" og Shaka Loveless' "Tomgang". Alle disse sange har fået tredobbelt platin svarende til 5,4 millioner streams. Statistisk set svarer det altså til, at samtlige indbyggere i Danmark hver har streamet de tre sange én gang.

Se hitlisterne her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA