x

Dommen over Lamb Of God-sanger er faldet

Dommen over Lamb Of God-sanger er faldet

Den tjekkiske domstol har i går, tirsdag, frikendt forsangeren i det amerikanske heavy metal-band Lamb Of God for manddrab. 

I sommer blev Blythe varetægtsfængslet i 38 dage og efterfølgende løsladt mod en kaution på otte millioner tjekkiske Korunaer svarende til 2,37 millioner danske kroner. Domstolen har haft tre måneder til at sætte en dato for retssagen, hvor Blythe risikerede at få en dom på 5-10 års fængsel. 

Anklagen bygger på en hændelse tilbage fra 2010, hvor en 19-årig fan, Daniel Nosek, kravlede op på scenen under en koncert og endte i slagsmål med forsanger Randy Blythe. Kulminationen endte med, at Blythe skubbede Nosek ned ad scenen, hvilket resulterede i, at han faldt med hovedet ned i et betongulv. Han døde to uger efter grundet sine kvæstelser.

Retten besluttede så i går, at Blythe ikke var skyldig i konsekvenserne af Noseks og udtalte, citeret af Reuters:

"Vi kunne ikke finde sagsøgtes handlinger strafbare. Vi fandt moralsk ansvar. En ung mand er død, en mand som ikke har gjort sig skyldig i noget som helst."

Yderligere tilføjede retten, at det i sidste ende må være koncertarrangørernes skyld, da de ikke har levet op til deres ansvar og sørget for, at fans ikke kunne kravle op på scenen.  

Efter afgørelsen appelerede anklageren straks sagen, hvilket betyder, at sagen skal genoptages i den tjekkiske højesteret. 

Blythe, der havde klippet sit kendtegn af – det lange hår – udtalte bagefter lettet på sin Instagram-profil:

"Jeg er blevet fundet ikke-skyldig og frikendt for alle anklager mod mig. Jeg er en fri mand." 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA