x

Charles Bradley: "Jeg har fundet vejen til min sjæl"

Charles Bradley: "Jeg har fundet vejen til min sjæl"

Den 65-årige Charles Bradley er aktuel med sit andet album "Victim Of Love", der udkommer den 2. april. Samtidig har han netop offentliggjort, at han gæster Danmark den 17. juni i Vega, København. GAFFA ringede derfor til soul-sangeren, også kendt som "The Screaming Eagle Of Soul" for at få en lille snak. 

Charles Bradleys musikkarriere var lang tid undervejs. Først som 63-årig udgav han sit debut-album. En alder, hvor de fleste normalt er på vej på pension. Men ikke Charles. Han er først lige begyndt. 

Bradleys musikalske interesse blev vakt som 14-årig, da hans søster tog ham med til en James Brown-koncert. Han blev straks fascineret af Brown og begyndte derfor at imitere ham derhjemme foran spejlet. Mange år skulle dog gå endnu, før Bradley entrerede scenen. Først måtte han gennemgå en hård opvækst som hjemløs på gaden og senere i et fattigt miljø hos sin mor i Brooklyn. Dog var det netop James Brown, der trak det store talent på scenen for alvor, da han i 1996 begyndte at optræde som en James Brown-kopi under navnet "Black Velvet", for at kunne tjene til føden. Det var under én af disse mange koncerter, at Bradleys talent endelig blev opdaget. 

Da GAFFA får Charles i røret er det en dyb og yderst hæs stemme, der rammer. Til tider helt utydelig og umulig at forstå. Bradley lyder, som han synger; som en mand, der har gået igennem en hel del, men som har en masse på hjerte. 

Hvad gemmer sig bag titlen "Victim of Love"?

– Jamen, jeg er et offer for kærligheden. På grund af alle de ting, som der er sket for mig. Jeg prøver at være et offer for kærligheden. Kærligheden i hjertet. Det er dét, som har hjulpet mig med at være stærk i svære tider. 

Hvordan adskiller dette album sig for det forrige?

– Det her album er lidt mere elskeligt. Det sidste handlede meget om at komme ud fra mørket og ind i lyset. Det her album er også lyst. Men der er stadig rigtig mange sandheder fra min fortid, som har brug for at komme ud. 

Hvad er din inspiration?

– Jeg har fundet vejen til min sjæl. Jeg har ledt efter den hele mit liv, og nu hvor jeg har fundet den, så kan jeg bare ikke slippe den igen. Det er ligesom, når du læser en bog for første gang, og du læser den første side, men du ved, at der gemmer sig en hel del mere i den bog. Sådan er det med min sjæl. Der er meget mere i min sjæl, som tigger på at komme ud. Og nu har jeg muligheden for at gøre det. Det er dét, som inspirerer mig. Og så er det selvfølgelig også publikum, som giver mig al den her kærlighed og respons, der hjælper mig på vej. 

Hvordan føles det at gå fra at være en hjemløs nobody til pludselig at have flere tusind fans, der elsker én?

– Jeg har altid sagt én ting, som min mormor også altid sagde: "Hold fast i Gud i dit hoved. Han vil bringe dig gennem hver sten på din vej. Vis med kærlighed, hvem du er og lad hele verden se, hvem du er.". Jeg er utrolig taknemmelig for de mennesker, som har givet mig en chance og åbnet deres hjerter for mig. Det er dem, som jeg vil give min kærlighed, for det her er alt, jeg nogensinde har ønsket. Da jeg voksede op, ledte jeg efter denne her mulighed. 

Hvordan er navnet "The Screaming Eagle of Soul" opstået?

– En fyr så mig optræde på scenen engang, og så kiggede han på mig og sagde "screaming eagle of soul". Og så startede folk bare at kalde mig det. 

Dine to koncerter i Danmark sidste år fik fantastiske anmeldelser, og nu kommer du allerede tilbage igen. Har du noget, du vil sige til danskerne her på falderebet?

– Jeg glæder mig rigtig meget til at komme. Og jeg vil bare gerne takke jer alle igen for at have gjort denne umulige drøm gå i opfyldelse. Jeg takker jer fra bunden af mit hjerte. 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA