x

Iggy Pop roser Iceage

Iggy Pop roser Iceage

Iggy Pop gæstede forleden et australsk radioprogram, hvor han var blevet bedt om at spille sine yndlingssange. Her valgte han den danske punkgruppe Iceage med nummeret "You're Nothing", der havnede i fornemt selskab med artister som Chuck Berry, Kraftwerk og Peaches. 

Tidligt i showet "Triple J Mornings" på stationen ABC kaldte han dem "det eneste nuværende punkband, jeg kan komme i tanker om, som lyder virkelig farlige", og han præsenterede dem yderligere med ordene:

"Jeg læste om dem i New York Times, og omkring en måned senere tænkte jeg: Lad mig lytte til de her drenge. Og jeg tænkte 'uuuh' og wooow'. Det er ret mørkt. Jeg kan lide det. Det er ikke nemt at være så mørk. Mange mennesker prøver at udtrykke negativ energi, men fejler totalt. De minder bare om hamstere eller sådan noget, hvor jo mere de prøver, jo mere åndssvage virker de. Men de her drenge har det her mørke. Også er de kendt for at lave ultrakorte album og shows. Præcis som vi (The Stooges, red.) gjorde, da jeg startede."

Da Iceage udgav deres debutalbum fik de en hel del omtale – især fra amerikanske Pitchfork, der omtalte studiearbejdet som en nærmest perfekt legering af sort gothrock, fandenivolsk hardcore og energisk post-punk. Desuden lå albummet som nummer 36 på musikmagasinet NME's liste over 2011's 50 bedste album. 

I februar i år udkom Iceages andet album, "You're Nothing", der ligesom debuten, fik fire stjerner af GAFFA. Albummet imponerer ganske rigtigt, som Iggy Pop omtaler, ved at indeholde 12 numre med en samlet spilletid på under en halv time.

Hør Iggy Pop fortælle om Iceage:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA