Nyhed

Stjernefotograf ser tilbage i Århus

Jørgen Angel fortæller rockhistoriske anekdoter i Den Gamle By

Sidste efterår udgav den danske fotograf Jørgen Angel et imponerende udpluk fra sine år som rockfotograf i bogen "Beat", og åbnede samtidig en større udstilling af sine billeder fra perioden 1966-83 i Den Gamle By i Århus.

Og nu vender den navnkundige fotograf så tilbage til Den Gamle By for at holde foredrag i det gamle Helsingør Teater, nærmere bestemt søndag den 12. maj klokken fjorten. Arrangementet koster beskedne 50 kroner - og er gratis for medlemmer af den Gamle By.

Angel forlod rockfotografiet i starten af firserne grundet utilfredshed med arbejdsforholdene, men havde på det tidspunkt nået at fotografere en række danske og internationale stjerner under forhold, som i dag ville være utænkelige - backstage, på hotel, i de københavnske gader, på sexklub (!) og i enkelte tilfælde simpelthen hjemme hos rockkoryfæerne.


Rendyrket rockhistorie 

Den unge Angel nåede således at komme ganske tæt på notabiliteter som The Who, Led Zeppelin, AC/DC og Bryan Ferry - foruden danske navne som Gasolin' (billedet), Røde Mor, Savage Rose, CV Jørgensen og Anne Linnet Band. Der skulle med andre ord være grundlag for en eftermiddag i den rendyrkede rockhistories tegn, når den i dag 62-årige fotograf træder op i Helsingør Teater.

Det er iøvrigt blevet besluttet at forlænge Angels store udstilling i Den Gamle By året ud,  så man kan med fordel kombinere det fotografiske foredrag senere på måneden med et selvsyn på det imponerende bagkatalog. "Pragtfuldt – og i øvrigt ganske tæt på at være obligatorisk lekture for enhver med interesse for emnet", skrev GAFFA om "Beat", der som nævnt udkom i forbindelse med udstillingens åbning.


Du kan få en forsmag på Angels anekdoter her.

ANNONCE