x

Neil Young på vej med ny plade

Neil Young på vej med ny plade

Kun syv måneder efter at den canadiske multi-rocker Neil Young, 60, kom ud med "Prairie Wind", har Young i al diskretion lavet en ny plade. Han genoptager dermed en gammel tradition inspireret af 60’ernes hurtige protest-produktion af aktuel samfundskritisk rock og folk. På Neil Youngs hjemmeside står der at læse at pladen kommer til at lyde navnet "Living With War", og vil dreje sig om engagementet i Irak.

Neil Young lover, at de hastigt sammensatte numre på den kommende plade bliver ”tilbage til rødderne” - på tresser vis. Trommer, bas, trompet og et kæmpe kor. ”Jeg tror det er en slags metal version af Phil Ochs og Bob Dylan... Metal-folk protest?”, skriver den 60-årige rockgigant på hans hjemmeside.

En del af de 10 titler på den kommende "Living With War" sigter direkte til Bush-administrationen, hvor Young har så ondt et horn i siden på hr. W. at han kræver ham stillet for en rigsret i sangen ”Let´s Impeach The President” (”to impeach” betyder konkret ”at mistænkeliggøre”, men i sammenhæng med en præsident er det reelt en anklage om højforræderi, red.). Hvis det ikke skulle være nok til at ryste tro støtter af Bushe-manden har Young også stablet et 100-mands kor på benene der agerer underlægning til George W. Bush’ samplede stemme, mens det messer ”flip-flop” (amerikansk slang for ”vendekåbe”, red.).

Udgivelsesdatoen på "Living With War" er der endnu intet nyt om.

Neil's Garage


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA