x

Hiphop-superduoen Ponyblod udgiver deres første album

Hiphop-superduoen Ponyblod udgiver deres første album

Tue Track fra Malk De Koijn og rapperen Khal Allan skulle egentlig kun have lavet et enkelt nummer sammen, men inden de fik set sig om, havde de lavet en hel bunke. De to fyre kunne godt se, hvor samarbejdet var på vej hen og besluttede derfor, yderst spontant, at skabe duoen Ponyblod. 

Selvom Tue Track og Khal Allan har haft sideløbende karrierer i dansk rap, kendte de ikke hinanden på forhånd. Det viste sig dog hurtigt, at de havde meget til fælles, heriblandt kærlighed til electro, graffaiti og (melankolsk) fransk visesang, og samarbejdet faldt derfor let for. Khal Allan er førhen blevet parret med lyden af Malk De Koijn, og siger selv følgende om sammenligningen i et tidligere GAFFA-interview: "Jeg ved ikke med sammenligninger, men det kan man vel aldrig helt undgå. Er som de fleste andre i Kramnad tilhænger af Malk De Koijn, så en sådan sammenligning tager jeg som et kvalitetsstempel. Men Malk er én ting, Allan er en anden!". Læs hele interviewet med Khal Allan her.

Tue Track fortæller om tilblivelsen af Ponyblod: "Da jeg hørte Khal Allans "Tuder og høvding", kunne jeg se mig selv i hans univers. Jeg er selv meget ren og disciplineret, men jeg elsker det rodede og beskidte. Han er den første rapper, jeg har arbejdet sammen med herhjemme, hvor jeg får samme følelse som fra amerikanske rappere. På den gode måde,". Siden de startede deres samspil, ledte hvert møde mellem de to til et nyt nummer, og der er i alt blevet indspillet 13 af slagsen.   

Duoen, der indtil videre har arbejdet i alt hemmelighed, kan allerede før deres første udgivelse afsløre, at det ikke bliver deres sidste.

Det selvbetitlede album fra Ponyblod udkommer på cd, lp og digitalt den 10. juni via Track 72/Target Distribution, og førstesinglen "Med Måde" udkommer digitalt på mandag den 20. maj.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA