x

Hør Hymns From Ninevehs nye single

Hør Hymns From Ninevehs nye single

Den anmelderroste gruppe Hymns From Nineveh under ledelse af sanger og sangskriver Jonas H. Petersen er klar med en ny single, "A Kid on the Beach", forløberen for bandets tredje album, som udkommer til efteråret.

"A Kid on the Beach" præsenterer Hymns From Nineveh fra en lidt mere udadvendt og kropslig side, end man er vant til fra gruppen, men stadig med den velkendte, eftertænksomme tone og Jonas H. Petersens udtryksfulde og vidtfavnende vokal i centrum.

"A Kid on the Beach", som er produceret af Aske Bode og co-produceret af Fridolin Nordsø, er som nævnt en forløber for bandets tredje album. Et album, ifølge gruppens nye pladeselskab EMI tematisk behandler "syn i alle synets afskygninger: syner, dobbeltsyn og dualitet – en vekslen mellem to poler af kaos og fred, lys og mørke, liv og død og som beskriver det moderne menneskes forsøg på at finde mening i dét, han ser.  I "A Kid on the Beach" ser jeget en solopgang, som giver verden farver påny, hvilket får ham til at føle sig som et barn på stranden, fuldkommen fri og glad."

På det kommende album har Jonas H. Petersen arbejdet tæt sammen med det faste live-band, bestående af David Blomqvist, Nikolaj Paakjær Mikkelsen samt brødrene Andreas og Jakob Brixen.

Hymns from Nineveh blev skabt i 2007 af Jonas H. Petersen. Med reference til den assyriske by Nineveh, som i bibelsk optik er en fortabt by, blev Hymns from Nineveh skabt som udgangspunktet, hvorfra Jonas H. Petersens sange opstår. Både optimistiske hymner og melankolske elegier.

Hymns from Nineveh udgav i 2011 det anmelderroste debutalbum "Hymns from Nineveh", som toppede på iTunes-hitlisten, fik fremragende anmeldelser – blandt andet fem stjerner i GAFFA under overskriften "Tro, håb og kærlighed på imponerende dansk debut" og blev kåret af GAFFA-redaktionen som "Årets bedste danske album" i 2011. Samme år udgav Hymns from Nineveh også det ligeledes meget roste julealbum "Endurance In Christmas Time", og de to album var årsag til, at Hymns From Nineveh kort efter blev nomineret til fire Steppeulv-priser. Sangen "Anywhere with you" blev desuden kåret til næstbedste julehit gennem tiden af P3 sidste år.

I forbindelse med udgivelsen af det kommende album har Hymns From Nineveh i øvrigt skiftet pladeselskab fra det lille Good Tape Records til den danske afdeling af multinationale EMI.

Hør et uddrag af "A Kid on the Beach" her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA