x

Store navne på Copenhagen Jazzfestival

Store navne på Copenhagen Jazzfestival

Sergio Mendes, Salif Keita og Tony Allen (billedet) er garanter for verdensmusik i verdensklasse, når Copenhagen Jazzfestival fra den 7. til den 16. juli åbner op for sommerens overflødighedshorn af jazz-koncerter. Mendes har været et verdensnavn siden tresserne, hvor hans brasiliansk-klingende, letfordøjelige jazz strøg ind på hitlister verden over. Siden er det gået ned ad bakke med den kommercielle succes, men Mendes er stadig en kapacitet og et yderst populært live-navn.

Fra Afrika kommer den royale albino Salif Keita, der må siges at være et af kontinentets allerstørste navne netop nu, når både anmelderroser og salgstal tages med i regnestykket. Siden 80’erne har Keita udsendt en perlerække af soloalbum, senest den ifølge GAFFAs anmelder seksstjernede ”M’Bemba”. Den nigerianske percussionist Tony Allen er på sin side verdensberømt for en forrygende indsats på legenden og landsmanden Fela Kutis bedste plader, hvor Allens synkoperede rytmer var et afgørende omdrejningspunkt.

Ud over de tre verdensmusikalske verdensnavne får Jazzfestivalen selvsagt også besøg af en række markante jazz-navne – ikke mindst Herbie Hancock, Dianne Reeves, Bill Frisell samt John Scofield, Jack DeJohnette & Larry Goldings The Beyond. Læs mere på Copenhagen Jazzfestivals hjemmeside.

Copenhagen Jazzfestival


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA