x

Martha Wainwright gæster Roskilde 2006

Martha Wainwright gæster Roskilde 2006

I 1975 spillede farmand Loudon Wainwright III på Roskilde Festival. I 1986 lagde mor Kate vejen forbi festivalen med sin søster Anne. Og i 2006 er det så blevet den nye Wainwright-generations tur: Både den teatralske singer/songwriter Rufus Wainwright og netop annoncerede Martha Wainwright vil være at finde under Roskildes blå himmel i år.

Det er nu næppe sådan, at festivalen tager hele familietræet med for en god ordens skyld. Martha har nemlig for længst vist talent og vilje til at være mere end en samling favorable gener. Album-debuten ”Martha Wainwright” (2005) viste hende som en stærkt personlig sanger og sangskriver, hvis rå udtryksfuldhed blæste mangen en anmelder ud af den bløde lænestol.

Hendes stemme mestrer alle nuancer, fra det hidsige til det sårbare, og hun begår sig hjemmevant i både folk, alt.country og klassiske ballader. Live leverer hun gerne en energisk tour de force af vokale udtryk, hvilket har fået visse anmeldere til at efterspørge mådehold og økonomisering med midlerne. Men stemme og ben i næsen har Martha Wainwright til overflod – som det givetvis også vil fremgå af årets Roskilde-koncert.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA