x

Metallica hjælper danske børn

Metallica hjælper danske børn

I aftes spillede Metallica en meget rost koncert på Roskilde Festivals Orange Scene – en koncert, som GAFFAs anmelder Henrik Tuxen tildelte de maksimale seks stjerner under overskriften "Metal-kongerne regerer fortsat på 30. år og leverede et brag af en koncert".

Dagen derpå kan Roskilde Festival så fortælle, at festivalens særlige Orange Donation i år uddeles af Metallica. Metallica har valgt, at donationen på 250.000 dollars skal gå til syge og udsatte børn og unge i Danmark. Nærmere betegnet ved at give pengene til fire organisationer, som arbejder med børn, der er syge eller udsatte og har brug for særlig hjælp.

De 250.000 dollars fordeles ligeligt mellem de fire organisationer.

Metallica har udvalgt disse fire organisationer:

Børnecancerfonden har siden 1995 understøttet forskning i behandling af kræftsygdomme hos børn på mange niveauer. Derudover hjælper Børnecancerfonden kræftramte børn og deres familier med oplevelser og forkælelseslegater, der gør den svære tid nemmere at komme igennem.

Børns Vilkår er en humanitær organisation, der i mere end 30 år har arbejdet for børns rettigheder i Danmark med særligt fokus på omsorgssvigtede børn. Børns Vilkår har blandt andet en åben telefonlinje for børn, rådgiver børn i udfordrede familier, uddanner børnerådgivere, hjælper med at stoppe mobning og ser altid problemet fra barnets perspektiv.

Headspace Danmark er en forholdsvis ny frivillig organisation for børn og unge, der er psykisk udsatte. Formålet er at hjælpe, inden problemerne for alvor vokser sig store. Her kan børn og unge få en uforpligtende snak, et netværk og lave aktiviteter med andre ligesindede. Den er en af få organisationer i Danmark, der arbejder med forebyggelse af mentale problemer.

Ungt Sind er en organisation, der arbejder med at hjælpe unge, der har psykiske problemer og sygdomme. Organisationen arbejder med at skabe netværk mellem de udfordrede unge samt lave aktiviteter, der forhindrer de unge i at isolere sig i deres sygdom.

Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival, siger:

"Vi er glade for, at Metallica på den måde tager del i vores velgørenhedsarbejde. Også at de peger på disse organisationer, da netop almennyttigt arbejde til fordel for børn og unge er en central del af Foreningen Roskilde Festivals formål".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA