x

Dansk musiker og forfatter udgiver album og roman simultant

Dansk musiker og forfatter udgiver album og roman simultant

Foto: Peerish og harpenisten Sandra Sohn

Den danske hybridkunstner Peerish alias Per Bloch udgiver fredag den 6. september simultant sit andet album, "Mezzosphere", og sin første roman, "Ti, tyve, tredive".

Peerish fik i vinter en del omtale for sin kontroversielle musikvideo til sangen "Euphoria", hvor pornomodellen Elvira Friis dansede letpåklædt foran skuespilleren Baard Owe. Kort efter udgav Peerish en duet med forfatteren Suzanne Brøgger, "Queen of Hearts".

Albummet "Mezzosphere" består af ni numre på tværs af elektroniske, klassiske og rytmiske genreskel, mens "Ti, tyve, tredive" ifølge Per Bloch selv er en skæv og surrealistisk roman om drengen Eddie. Romanen er på 216 sider.

"Jeg har meget svært ved at begrænse mig, faktisk gider jeg ikke engang prøve. Da jeg trykkede på tuben, var det en blanding af bogkapitler og musik, der kom ud, og så blev jeg nødt til at overhøre, at man plejer at skille tingene ad eller nøjes med én ting ad gangen," fortæller Per Bloch.

"Mezzosphere" er skabt ud fra en række dogmer. Første single, førnævnte "Euphoria", er eksempelvis lavet udelukkende med vokal. Alle elementerne i musikken stammer fra Peerishs stemme.

"Jeg var træt af at lave musik på sædvanlig vis og havde lyst til at smide mine velkendte sangskriverværktøjer fra mig og arbejde uden fast grund under fødderne. Produceren og musikeren Noah Rosanes er frygtløs og legelysten ud over det sædvanlige og derfor en oplagt medsammensvoren," fortæller Peerish, som kalder albummet for elektronisk avantgarde-pop, men tilføjer, at det ikke er en præcis betegnelse:

"Genrer interesserer mig ikke – nye veje gør. Derfor inviterer jeg hellere folk i studiet, som kan udfordre min forståelse af musik. Musik skal ikke gå op, men må gerne udfordre og være radikal. Der er rigeligt med kunstnere, som lever af genkendeligheden og det forudsigelige."

På albummet medvirker blandt andre Mani Spinx, Casper Meinhardt fra live-drum'n'bass-gruppen F.U.K.T., harpenisten Sandra Sohn samt fem kvindestemmer på fem forskellige sprog, på stemmecollagen "10/20/30", som er en reference til romanen "Ti, tyve tredive", som Peerish, alias forfatteren Per Bloch, som nævnt skrev, imens albummet blev til.

Mezzosphere udkommer digitalt samt i et begrænset oplag på vinyl med stofomslag i ti forskellige farvevarianter, som er udviklet sammen med tekstilproducenten Kvadrat og Designbolaget.

"Musikken på albummet er en beskrivelse af et spektrum af følelser. For at manifestere det bedst muligt har jeg søgt ud over lyden og tilført tekstil og guldtryk," fortæller Peerish.

Det er ikke første gang, Peerish arbejder med flere kunstneriske udtryk på én gang. Tilbage i 2009 debuterede han under aliaset Peer med udgivelsen "Kollektion", et kombineret musikalbum og bog med digte, prosatekster og fotos.

"Mezzosphere" udkommer på Peerish' eget selskab Stimuli, mens romanen "Ti, tyve, tredive" bliver udsendt på forlaget C&K (Sjón, Lone Hørslev, Jeppe Krogsgaard Christensen med flere).

Se en teaserfilm for dobbeltudgivelsen her:

227 dybe indtryk from Peerish on Vimeo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA