Nyhed

Deers Of Darkness udgiver krigsfokuseret debutplade

Den nye, elektroniske gruppe udgiver debutalbum på Danmarks flagdag for udsendte soldater

Den debuterende gruppe Deers Of Darkness sætter fokus på krigens aspekter på deres første plade, der har fået titlen Wartime Stories. Det er en temaplade om forskellige afspejlinger af krig og en plade om et land, der sender soldater til fremmende lande på missioner på samme måde, som det sender sosu-hjælpere af sted til plejehjemmet – altså som statsautoriseret. Krigshandlingerne bliver fremstillet med tørre, beskrivende fakta, og bandet lader den mørke elektroniske lydside komme være meningsbærerne i foretagendet.

Ifølge Deers Of Darkness er Wartime Stories en nyfortolkning af det politiske album, hvor kunstneren ikke behøver tvære meninger ud i publikums ansigt, men hvor lytteren selv får lov til at danne sin egen mening. Det er ikke relevant, hvad Deers of Darkness mener om krig, men det er relevant, at krig er en del af det samfund, vi alle lever i.

Alle sangene er skrevet og indspillet, imens Danmark var på vej ud af krig og nu ender albummet med at udkomme, hvor Danmark potentielt er på vej ind i en ny krig – på Danmarks flagdag for udsendte soldater, i dag den 5. september. Deers of Darkness er et nyt projekt, men medlemmerne er erfarne inden for den danske og internationale musikscene. Guitarist og tekstforfatter Jakob Thorkild har fortid i Marie Key Band og er særdeles aktiv inden for improvisations- og noise-scenen i Danmark. Leadvokalist og beatprogrammør Niklas Antonson kommer fra det internationalt anerkendte Slaraffenland og har indtil for nylig været en fast del af Efterklangs liveband. Lars Meiling er bandets keyboard- og vocoder-wizard. Han har været bagmand i mange projekter og kan for tiden høres i bandet Dans & Lær.


Se videoen til bandets første single We Carry Weapons her:

 


ANNONCE