Nyhed

Rodriguez stormer hitlisten

Efter tv-visning af dokumentaren "Searching for Sugar Man" går den amerikanske sanger og sangskriver ind i top 40 med hele tre album

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro kigger GAFFA på toppen og ugens nyheder. I denne uge bærer albumhitlisten præg af, at DR2 i sidste uge viste dokumentarfilmen "Searching for Sugar Man" om den amerikanske sanger og sangskriver Rodriguez, der tilbragte mange år i glemsel – bortset fra i Sydafrika, hvor han var meget populær – men nu er blevet gravet frem til ære og værdighed. I august gæstede han Vanguard Festival i København, hvor han dog overvejende fik dårlige anmeldelser, også af GAFFA, der gav to stjerner.

Lydsporet fra filmen er således en re-entry, der går ind på en andenplads på hitlisten, hvor den højeste nyhed også bliver leveret af Rodriguez, der går ind på en fjerdeplads med albummet "Cold Fact", der udkom helt tilbage i 1970. Rodriguez går også ind som en nyhed på en 12. plads med albummet "Coming From Reality" fra 1971, og således er begge de to studiealbum, han indtil nu har udgivet, i denne uge på den danske hitliste.

Hitlisten toppes som i sidste og mange tidligere uger af Marie Key og hendes folkelige gennembrud "De Her Dage", mens John Mayer og "Paradise Valley" ligger nummer tre.


Ugens højeste nyhed, hvis vi taler om album med ny musik, er Nine Inch Nails, der går ind på en niendeplads med "Hesitation Marks" – Nine Inch Nails' første album siden 2008 og den efterfølgende pause. Ariana Grande debuterer som nummer 10 med sit første album "Yours Truly", John Legend er ny som nummer 19 med "Love in the Future", The Eclectic Moniker går ind på en 21. plads med deres andet album, "Continents", mens Volcano Choir med blandt andre Bon Iver-frontmanden Justin Vernon debuterer som nummer 38 med "Repave".

Tracklisten toppes af Kato og Safri Duo feat. Bjørnskov med "Dimitto (Let Go)", der går op fra sidste uges sjetteplads. Streaminglisten har som i sidste uge som etter Envy og "Am I Wrong?", der også topper bit track-listen bestående af downloads fra abonnementstjenester. Den tilsvarende bit-albumliste har som nummer 1 Kandis og "Gennem Tiderne", mens den mest spillede sang på de danske radioer er Katy Perrys "Roar".

Se alle de officielle danske hitlister her.


ANNONCE