x

The Broken Beats: "All Those Beginnings" sang for sang

The Broken Beats: "All Those Beginnings" sang for sang

Temaet er kærlighed, når det er godt, og når det gør ondt. The Broken Beats er efter tre år uden nye udgivelser klar med albummet "All Those Beginnings", der efter bandets eget udsagn byder på musik, som det altid har taget sig ud, når det kommer fra et knust hjerte og en brækket guitar. Albummet udkommer 30. september.

The Broken Beats har eksisteret siden år 2001, men udgav først et album i Danmark i år 2006, da de til at starte med udelukkende satsede på at slå igennem i udlandet. Deres første danske udgivelse var således "In The Ruin For The Perfect", som blev fulgt op af "You're Powerful, Beautiful and Extraordinary" i 2009, der dengang fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Simon Christensen. Albummet indeholdt blandt andet singlen "The Rules", der blev Ugens Uundgåelige på P3 og senere samme år blev kendingsmelodien til DR2's satiriske musikbrancheserie "Manden Med De Gyldne Ører".

I foråret gav bandet så lyd fra sig igen i form af ep'en "Only Love". Om denne skrev GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez "…forventningerne til det kommende femte album er hermed godt og grundigt skruet i vejret…"og kvitterede med fem flotte stjerner. Samme karakter har han givet det helt nye album og skriver blandt andet: "Det kan godt ske, at musikken kommer ud af et knust hjerte (i hvert fald ifølge bandet selv), men melankolien er sjældent opløftende i Broken Beats' univers."

Albummet "All Those Beginnings" er produceret af sanger, guitarist og sangskriver Kim Munk selv og optaget, redigeret og mikset af Fridolin Nordsø (The William Blakes med flere) og Carsten Heller (Nephew med flere).

Vi har givet ordet til Kim Munk, der her fortæller om det nye album, sang for sang:

1. Restless.
Sangen handler om en lidt tungere form for rastløshed end den, hvor man trøstespiser. Selv om man finder "lykken", er det ikke sikkert, at det, som driver en, lader en blive i "lykkens" varme hænder. Man ender med at smide det på gulvet, lede videre, prøve at vende tilbage, men man finder ud af, at døren er uigenkaldeligt låst. Man er rastløs.
 
2. Wonderful
 
Er en sang, der handler om at kaste sig ud i mere, end man magter. Jeg ville ønske, jeg kunne, men jeg kan ikke. Sangen er det tætteste, jeg nogensinde er kommet i at beskrive mødet med et andet menneske. Jeg så kærligheden, den var i vores øjne, sammen med hende var jeg pludselig noget. Sammen kunne jeg have ligget der endnu og intet gjort, mens energien bare flød og flød og flød. Mindet er måske større end virkeligheden, men sangen er virkelig!!

3. Perfect Sky
 
At vågne og forstå, at man har snydt sig selv. Regn fra en skyfri himmel, det, man troede var rigtigt er forkert, og koldt vand springer ud indefra og gør dig voksen.
 
4. Break Up
 
Handler om at slå op, finde en ny og slå op og finde en ny og… Pludselig er der gået noget tid, og den, man først slog op med, er man nu blevet venner med. Man ser et mønster og opdager, at det måske er det eneste, der er. Man skal bare bliver bedre til det, når man er i det, og så er vi så heldige i musik, at vi bare kan modulere, så alt bliver bedre sådan, vupti!! lige pludselig.
 
5. So Tell Me
Er en sang over mange ting, blandt andet at det kan være irriterende, når en man har været meget tæt med, smutter og laver sit eget med samme retning, som man selv hele tiden havde gang i. Hør, hvad leder du efter over i min drøm??
 
6. Entering Love
Handler om at gå ind i kærligheden, lige efter at være blevet brændt af den.
 
7. So Much Life
Handler om utroskaben og den energi, der driver en til det. Det er øjeblikket, hvor man ikke har styr på ærlighedsbarometret, måske er man ude i noget ubevidst, og pludselig går det op for en, at "det grønne græs på den anden side" ikke eksisterer, kun i nogle hjernevindninger, der er til for at skylle ud i sit indre lokum. Utroskab er noget lort, og energien i den er som hvilket som helst andet stof, der kan købes oppe på banegården.
 
8. Only Love
Kun kærligheden kan arrestere dig! Politiet er sat helt ud af spillet her. Der hersker lovløshed i mit indre, jeg er ikke en del af denne verden, kun når jeg gør som andre forventer, jeg skal gøre. Det ødelægger, og det destruerer. Der flyver rundt med designet liv, der flyder over med designs til et liv. At ønske og drømme er at trykke på knappen til noget større i sig selv og lade drømmen bære det liv, du ønsker skal blive dit. Kærligheden er det store hele.
 
9. Never Been In Love
Nogle bliver forelsket mange gange i livet, andre en gang og nogle aldrig, i dette tilfælde er det anden gang i livet, at personen bliver forelsket. Når forelskelsen indtræder, er det ligegyldigt, hvor mange gange man har været forelsket i livet, når forelskelsen indtræder er det rigtigt, så længe lager haves. Stærke mennesker kommer hurtigt videre og er gode til at elske igen. Det kan være godt at give slip på kærligheden en gang i mellem, ellers går man i mørke. "Never Been In Love" er vist det, man kan kalde en modsætningernes sang.
 
10. Remember When
Kan du huske da... At glemme er at give plads til noget nyt, men i at se noget nyt ligger samtidig en flig af at huske og blive mindet om. At være i mindet om det, man husker, er nogle gange det bedste.
 
11. Light
Handler om at kigge bag ved lyset og se ud af det og med det... og give det videre.

Se musikvideoen til "So Tell Me":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA