x

Burhan G topper ugens hitliste

Burhan G topper ugens hitliste

Vanen tro offentliggøres de danske hitlister hver eneste fredag og giver de musikinteresserede et overblik over, hvem der er hottest for tiden. GAFFA holder øje med, hvor godt de musikalske nyheder klarer sig, hvem der holder stand, og hvem der indtager de øverste pladser på listen. Denne uge er Burhan G gået direkte ind som nummer et med sit album "Din For Evigt", hvorefter Agnes Obel ligger på en andenplads – en plads lavere end sidste uge.

Burhan G udgav tidligere på måneden albummet "Din For Evigt", som af GAFFAs anmelder fik tre stjerner under overskriften: "Følelsesladet Don G". Burhan G udgav sit debutalbum "Playground" i 2004 og kan således snart fejre 10 års jubilæum som artist. "Din For Evigt" er sangerens fjerde albumudgivelse og har med sin førsteplads på ugens album-top 40 fået en varm modtagelse.

Danske Agnes Obel har kreeret et album, der begejstrer både anmeldere og menigmand. Opfølgeren til succesdebuten "Philharmonics", der udkom for tre år siden og solgte 450.000 eksemplarer i Europa, er blevet modtaget med kyshånd og strøg i sidste uge direkte ind på hitlistens førsteplads. GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann har kvitteret med fem stjerner under overskriften "Klaverballade-mager af rang udvider sit fokus på strengeinstrumenter." Alle sangene er i øvrigt indspillet i Berlin, hvor musikeren også slår sine folder til daglig.

På tredjepladsen ligger endnu en hitlistenyhed i form af den amerikanske skandaleprinsesse Miley Cyrus og hendes album "Bangerz". Sangerinden har fået for vane at indtage spalteplads for alt andet end sin musik, men det blev der lavet (lidt) om på, da albummet "Bangerz" så dagens lys. Albummet overraskede flere anmeldere, som havde forventet meget værre fra frk. Cyrus. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez gav det tre stjerner under overskriften: "Overraskende hæderligt pop-album fra twerkende skandale-prinsesse."

Justin Timberlake, der i sidste uge lå nummer to, er røget ned på en femteplads med anden del af albummet "The 20/20 Experience". Albummet fik fire stjerner af GAFFAs Sohail Hassan, der skrev: "Velkommen til Timberlakes afterparty." En anden hitlistefigur, som er faldet en del pladser denne uge, er sangerinden Katie Melua, der er gået fra en tredjeplads til en syvendeplads med sit album "Ketevan".

Helt overlegne ligger Marie Key og Rasmus Seebach stadig indenfor top 20. Marie Key ligger denne uge nummer seks, hvilket giver hende hele 50 uger på hitlisten. Det slår dog langt fra Rasmus Seebachs imponerende 103 uger, og i denne uge har udmeldingen om et kommende album sat skub i salget af hans forrige album "Mer' End Kærlighed", der er gået fra en femtendeplads til en niendeplads.

Tracklisten toppes af en nyhed, nemlig Justin Bieber og hans "Heartbreaker", mens streaminghitlisten som i sidste uge har Rasmus Seebach og "Olivia" på førstepladsen. Den mest spillede sang på de danske radiostationer er som i sidste uge Katy Perry og "Roar".

Du kan se den komplette album-top 40 her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA