x

Paris-cd’er besudlet

Paris-cd’er besudlet

Hundreder af nye Paris Hilton-cd’er er i England blevet skamløst udskiftet af guerilla-kunstneren Banksy. Fyren, der blandt andet har designet Blurs cover til "Think Tank"-albummet i 2003, sneg sig ind i 48 forskellige pladeforretninger rundt omkring i England og udskiftede de oprindelige covere til frøken Hiltons album ”Paris”.

Banksy har simpelthen fået lavet 500 kopier af ”Paris”, hvor den celebre Hilton-krops hoved er blevet udskiftet med en hunds på pladsen, som cd’en dækker. På forsiden er Hiltons bryster nu synlige, og det hele ligner til forveksling originalen. Kunstneren har også sat klistermærker på coveret, der proklamerer indhold som ”Why Am I Famous?”, ”What Have I done” og ”What Am I For?”. Derudover har han også lagt en cd med en musiker, kun kendt som DM, ned i pladecoveret og efterladt original-stregkoden, så pladekøbere, der måtte have lyst til at lytte til hotel-prinsessens dybe kunstneriske ytringer ikke ville opdage fejlkøbet, før de smed skiven på derhjemme.

Hvis man så ikke lige fanger, at det er den forkerte cd, man har fået fat i, kan man så slå op i den medfølgende booklet, hvor guerilla-Banksy skærer budskabet ud i pap. Billeder, der i det normale cover viser den stenrige hotel-arving træde ud af en limousine, er blevet manipuleret, så det nu er en hjemløs, der stiger ud. Hvis ikke den trænger ind hos Hilton-cd-køberen, har Banksy også indsat et billede, hvor en mannequin-dukke med Paris’ hoved bærer teksten med de slet skjulte Bibel-undertoner: ”du skal ikke tilbede falske ikoner”. Hele bookletten er blevet ændret – så tjek linket nedenunder, hvis du er nysgerrig...

Banksys talskvinde har i en udtalelse til The Independent sagt om de 500 alternative versioner: ”De er meget diskret udført, og ligner de originale album. Man skal kigge ret nærgående for at se, hvad han har gjort ved dem.

Jeg kan ikke lide at tale på hans vegne, men jeg tror, at han siger, at du kan være kendt, men du behøver ikke lave musik. Jeg ved ikke, hvordan reaktionen bliver i Amerika, eller om hun (Paris, red.) overhovedet vil fatte det.”

Allerede nu er den alternative version af ”Paris” i høj kurs. En søgning på ebay med ordene ”hilton banksy” afslørede, at budene i skrivende stund er oppe på 762 dollars.

Banksy er efterhånden selv blevet meget berømt i i hvert fald i England, hvor han i 2003 blandt andet klistrede et af sine malerier op på det berømte kunstmuseum Tate i London. Der gik flere timer, før hans lille stunt blev opdaget. Englands naturhistoriske museum er også blevet besøgt af vandalen, der formastede sig til at smugle en udstoppet rotte med solbriller og rygsæk ind i udstillingen.

”Sikkerheds”-muren på Vestbredden, Palæstina/Israel er også blevet bemalet af Banksy, og for nylig spraymalede kunstneren et billede af en nøgen mand, der hang ud af et vindue i den engelske provins Bristol. Bystyret var rasende, men lod det være op til indbyggerne at bestemme, om værket skulle betragtes som hærværk, eller skulle opfattes som kunst. Efter hidsig debat og en afstemning på nettet, der viste, at 97 procent gik ind for at lade værket være, blev det sådan, og værket pryder således Bristol den dag i dag. NME.com skriver, at det også Banksy, der har designet et par af Green Day-trommeslageren Tre Cools tatoveringer.

Som en lille dessert til alle jer, der netop har gnavet jer igennem denne halvlange artikel, er der lige her nedenunder et link til et videoklip, som dokumenterer Banksys cover-udskiftninger og hele den kunstneriske proces. Spændende.

Kunstnerisk video-spas

Billeder af det alternative cover

Tjek også lige Banksys superlækre hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA