x

Glenn Branca kommer til Danmark

Glenn Branca kommer til Danmark

I 2014 kan man opleve Glenn Branca på Teatret Planeten i Huset-KBH, hvor han optræder solo. Koncerten finder nærmere betegnet sted den 13. februar, hvor Branca indtager Planeten med et enkelt elektrisk strengeinstrument, ligesom han gjorde det tilbage i 70'erne.

Glenn Branca regnes som en af pionererne i New Yorks No-Wave scene i 70'erne samt en afgørende inspiration for noise, drone og postrock fra 1980'erne til i dag. Han har i løbet af sin livslange karriere blandt andet skrevet 15 symfonier samt komponeret for banebrydende ensembler som Kronos Quartet og Bang on a Can. Han er især kendt for sine avantgardistiske symfonier for op mod hundrede (100!) elektriske guitarer. En sådan opførte han i Musikhuset Aarhus ved åbningen af Aarhus Festuge i 1996, hvor der dog "kun" var 18 elektriske guitarer involveret. Ifølge øjenvidner var Dronning Margrethe og Aarhus' daværende borgemester Thorkild Simonsen to af de meget få tilhørere, som ikke holdt sig for ørerne under det massive støjbombardement.

I 2004 genudgav Branca sin første soloplade "Lesson No. 1", som oprindeligt så dagens lys i 1980. Genudgivelsen blev anmeldt af GAFFAs Jakob Rosenbak, der gav den fire stjerner med følgende ord: "At nogen skulle finde på at komponere klassisk inspirerede symfonier med elektrisk guitar som det centrale instrument er i sig selv unikt, men den primære grund til at checke denne plade ud er nu, at Brancas musik til stadighed er relevant og inspirerende."

Du kan her finde billetter til koncerten med Glenn Branca.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA