x

Årets musikalske Oscar-nomineringer offentliggjort

Årets musikalske Oscar-nomineringer offentliggjort

Den længe ventede Oscar-nomineringsliste er netop blevet offentliggjort, og den musikalske del af listen byder på flere store internationale navne. Hvert år er der to kategorier - "Bedste Filmmusik" og "Bedste Sang" - som vækker opsigt i musikverden, og nomineringerne i år er ingen undtagelse.

I kategorien "Bedste Sang" står kampen blandt andet mellem U2, Karen O og Pharrell. Karen O er nomineret for sangen "The Moon Song" til Spike Jonze-filmen "Her" - en sang, hvor han selv har bidraget til teksten. U2 har bidraget til "Mandela: Long Walk To Freedom" med sangen "Ordinary Love" og er, foruden Karen O, oppe mod Pharrells sang "Happy", som er med i animationsfilmen "Despicable Me 2". De øvrige nominerede er "Alone Not Yet Alone" af Bruce Boughton og Dennis Spiegel, sunget af Joni Eareckson Tada fra filmen "Alone Not Yet Alone", og "Let it Go" af Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez sunget af Idina Menzel fra Disney-filmen "Frozen".

Filmmusikken til "Her" - en film, der har Joaquin Phoenix og Scarlett Johanson på rollelisten - er skabt i samarbejdet imellem canadiske William Butler (billedet), kendt fra Arcade Fire og multi-instrumentalisten Owen Pallett, og er nu nomineret til "Bedste Filmmusik". De øvrige nominerede her er John Williams' musik til "The Book Thief", Steve Prices musik til "Gravity", Alexandre Desplats musik til "Philomena" og Thomas Newmans musik til "Saving Mr. Banks".

Det berygtede og prestigefyldte show løber af stabler den 2. marts i dets 86. udgave. Set med danske briller er der nyheder at finde i kategorierne "Bedste kortfilm", "Bedste Udenlandske Film" og "Bedste Dokumentarfilm", hvor Anders Walter er nomineret i førstnævnte kategori med kortfilmen ""Helium". Thomas Vinterberg er med biografsuccesen "Jagten" nomineret til "Bedste Udenlandske Film", imens danskproducerede "The Act Of Killing" er at finde på listen med "Bedste Dokumentarfilm"

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA