x

Putin er vild med Elton John - selv om han er homoseksuel

Putin er vild med Elton John - selv om han er homoseksuel

Lige siden det russiske parlament i august sidste år vedtog loven, som pålægger en bøde for ethvert forsøg på "propaganda for utraditionelle seksuelle traditioner" i Rusland har debatten raset verden over. Der har været masser af demonstrationer og boykotter, og Rusland har modtaget kritik fra mange sider.

På det seneste har den russiske præsident, Vladimir Putin, tilsyneladende forsøgt på at bløde debatten og retorikken op. I et interview med det amerikanske nyhedsselskab ABC News udtrykker den russiske politiker sin begejstring for en af verdens mest populære musikere, Elton John: "Han er en unik person og musiker (...) millioner af vores befolkning elsker ham, til trods for hans seksuelle orientering."

Putin synes dog, begejstringen til trods, at have et behov for at fremhæve musikerens seksuelle præference. Udtalelsen kommer i kølvandet på en Elton John-koncert i Moskva i december, hvor englænderen dedikerede showet til en russer, som blev dræbt i en hadforbrydelse på grund af sin seksuelle orientering. 

At udtalelsen kommer meget tæt på det forestående vinter-OL i Rusland, som har været et meget debatteret emne siden lovforslaget, grundet antallet af homoseksuelle atleter og generel afstandtagen fra loven, sætter selvsagt nogle spekulationer i gang om Putins motiv for pludseligt at udtrykke sin glæde for Elton John som musiker – og for også lige at nævne britens seksuelle orientering.

Debatten slutter i hvert fald ikke her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA