x

Bob Dylan til Danmark - med portrætmalerier

Bob Dylan til Danmark - med portrætmalerier

Han har sat sit navn fast i bevidstheden hos alle, som har blot den mindste interesse for musik såvel som amerikansk kulturhistorie. Bob Dylan er navnet, og en yderligere introduktion behøves egentlig ikke, men hr. Dylan gør sig også bemærket som mere end "blot" en af verdens mest betydningsfulde musikere. Den 72-årige amerikaner har også gjort væsen af sig med sine malerier, senest herhjemme med udstillingen "The Brazil Series" på Statens Museum For Kunst i 2010, og nu vender Robert Zimmerman tilbage til Danmark til april med udstillingen "Bob Dylan: Face Value".

Det er Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, der har sikret sig udstillingen, der består af 12 portrætmalerier, som alle er en sammenblanding af Bob Dylans indtryk af mennesker gennem tiden. Disse indtryk, særligt ansigtsudtryk, har han genskabt og formet som mennesker i disse portrætter. Museumsdirektør Mette Skougaard udtaler til Kristlig Dagblad om udstillingen: "Det er lidt af et scoop. Han er en helt enestående kunstner, og så er det nogle værker, der tidligere kun har været udstillet på National Portrait Gallery i London". Til spørgsmål, om Bob Dylan selv kommer til udstillingen svarer direktøren: "Vi håber det."

Portrætudstillingen løber fra den 17. april til den 31. juli på Frederiksborg Slot.

Imens du venter på at se, hvad den kære Bob Dylan kan med en pensel, kan du høre musikken, som amerikaneren mestrer til fulde. I 1975 udsendte Zimmerman én af de mest bitre kærlighedssange nogensinde, "Idiot Wind" fra "Blood On The Tracks". Den passer til dig, som sidder her, mandag eftermiddag, og stadig er irriteret over, at du sad alene hjemme på Valentinsdag i fredags. Fat mod, kærlighed er ikke en dans på roser: "You're an idiot, babe /It's a wonder that you still know how to breathe" synger Dylan i sangen, som du kan høre herunder via WiMP og Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA