x

Premiere: Se De Dødeliges nye musikvideo

Premiere: Se De Dødeliges nye musikvideo

Sanger Andreas Ringblom og producer Ulrik Schultz, der udgør pop/soul/elektro-duoen De Dødelige, har i 2013 markeret sig som opvarmning på turnéer med både Marie Key og Nik & Jay. De er nu klar med musikvideoen til deres nye single, "Langt Væk Herfra", hvor de får hjælp af rapperen AMRO. GAFFA kan nu bringe Danmarkpremieren på videoen, og vi har i den anledning stillet tre hurtige spørgsmål til duoen:

I fremstår lidt som nogle bløde mænd. Er det noget, I kan skrive under på, og hvorfor har I i givet fald valgt det "bløde" udtryk?

– Vi er begge fascinerede af de store følelser og øjeblikke i livet, og det er derfor også helt naturligt for os at skabe et tekstunivers, der roterer om netop dette, men grundlæggende forsøger vi i højere grad at være ærlige end bløde. Vi vælger at skrive sange og sætte billeder på de øjeblikke, der betyder noget for os, i stedet for sidste lørdags druktur. For os er det vigtigste, at lytteren føler noget. Det er også netop derfor, vi valgte vores navn. Navnet er for os et opgør med idéen om den ekstreme fascination af bundløse kreditkort, nu'et og evig ungdom. Vi er Andreas fra Middelfart og Ulrik fra Bagsværd, og vi er hverken rige eller modeller, så hvorfor lyve?

Hvad er jeres musikalske og tekstmæssige inspirationskilder?

– Tekstmæssige inspirationskilder stammer rigtigt meget fra film og hele filmmediets måde at fortælle historier på. Når vi skriver, har vi altid scener og oftest en filmisk udvikling i historien. "Nu klipper filmen til det her billede" og så videre. Man kan vel nærmest sige, at vi laver musikvideoer, som så udvikler sig til tekster i stedet. Nogle gange udspringer teksten fra at lytte til en produktion. Nogle gange omvendt.
 
I udgiver tre ep'er i år. Hvorfor har I valgt at fokusere på ep-formatet frem for albumformatet?

– I starten var tanken bare at lave én plade. I stedet endte vi med at blive forelsket i den idé, som også skabte projektet i sin tid, nemlig at sangene kunne omfattes i en konceptpakke. Vi har forsøgt at placere vores sange og historier under tre distinktive typer menneskelige oplevelser, spredt over tre ep'er. Ep'en er et godt medie til at udleve koncepter, da det sjældent bliver for meget af det gode med blot en fem-seks numre. Første ep hedder "Opdag" og udkommer 24. marts.

Se musikvideoen til "Langt Væk Herfra" herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA