x

St. Vincent: Skriveblokade er et begreb, som man har fundet på i L.A.

St. Vincent: Skriveblokade er et begreb, som man har fundet på i L.A.

Når årets NorthSide Festival løber af stablen til sommer, vil der være mulighed for at opleve én af de mest roste kunstnere i 2014, nemlig St. Vincent – også kendt som Annie Clark. I februar udgav Annie Clark sit fjerde studiealbum, det selvbetitlede "St. Vincent", som er blevet skamrost i pressen verden over. Den 31-årige, smukke amerikanske sanger og sangskriver debuterede i 2007 med albummet "Marry Me" og har siden udgivet "Actor" (2009) og "Strange Mercy" (2011) under eget navn. I 2012 udgav hun albummet "Love This Giant" i samarbejde med ingen ringere end David Byrne – den tidligere Talking Heads-forsanger og stifter. Med ét var Annie Clark mere end blot en anmelderost og populær eksperimenterende popmusiker.

Med det nye album synes St. Vincent at være på toppen af sin karriere, hvilket meget belejligt nu – igen – bringer hende til Danmark, hvorfor vi har taget en kort snak med hende om, hvad man kan forvente af hendes koncert på årets NorthSide Festival. Derudover fortæller hun blandt andet om, hvad der er vigtigt for hende, når hun er på tour, og om et særligt møde med selveste Prince.

Hvad kan man forvente at din koncert til NorthSide Festival? Er der mærkbare forandringer i live-setuppet i forhold til din nye plade, som du tidligere har udtalt er en danseplade, lige så meget som det er en plade man kan spille til en begravelse?

– Som bandkonstellation er der ikke nogle nævneværdige forandringer, men selvfølgelig vil der være nogle overordnede ting, som der er anderledes. Det bliver virkelig groovy og surrealistisk – generelt bare et miks af så mange forskellige ting. Se det som en bizar hjorte-drøm!

Hvad gør du, lige inden du skal på scenen?

– Jeg har faktisk ikke rigtig noget ritual. På den nye turné er det blevet essentielt for mig, at jeg får varmet kroppen op og strakt ud, inden jeg går på scenen, fordi mit nye show er langt mere fysisk end tidligere. Det kom lidt som en overraskelse for mig. Men jeg får selvfølgelig et glas vin.

Hvad er det vigtigste for dig på din forplejningsliste, når du er ude at spille?

– Jeg synes egentlig ikke, at jeg har så mange spændende ting på min forplejningsliste. Men det vigtigste er en virkelig god flaske bobler. Dét er vigtigt

Hvad lytter du til i tour-bussen for tiden?

– Hmm... jeg er oppe at køre over Tim Hecker. Når jeg rejser, er det rart med en form for meditativt musik. Det er nok derfor, at jeg lytter til ambient lige nu. Tim Hecker er vild!

Kan du prøve at fortælle om måden, som du arbejder på, når du skriver musik. Din nye plade gik du for eksempel direkte i gang med blot 48 timer efter, at du var færdig med at turnere med David Byrne.

– Jeg er altid glad, når jeg har været på turné, og så er mit hoved fyldt med ideer. Selvfølgelig er jeg træt, men jeg får virkelig meget mental energi af at turnere. I forbindelse med den nye plade havde jeg på daværende tidspunkt nærmest turneret i halvandet år, hvor jeg simpelthen havde fået så mange nye ting, som jeg gerne vil prøve af. Det er vigtigt for mig, at jeg får afprøvet dem så hurtigt som muligt, mens de stadig er friske i erindringen for mig. Det var egentlig derfor, at jeg gik i gang med det samme – og så hader jeg ferier! Jeg bliver nødt til at lave noget, det er sundt for mig ikke at have fri, tror jeg.

– Jeg læste noget den anden dag, som jeg er så enig i. Jeg kan ikke huske, hvor jeg læste det, men der stod, at skriveblokade er et begreb, som man har fundet på i L.A. Det er sjovt, men jeg kunne ikke være mere enig.

Hvad er din største a-ha oplevelse som kunstner? Et vigtigt og afgørende øjeblik.

– Det er måske ikke det vigtigste, men det står stadigvæk som én af de største ting i mit liv, da jeg forleden spillede i New York og så Prince blandt publikum. Kort inde i koncerten så jeg ham lige i øjnene blandt alle de andre blandt publikum. Først var jeg mega-bange, men efter lidt tid var jeg selvfølgelig bare oppe at køre over det. Det var som en drøm! Jeg er massiv Prince-fan og har været det hele mit liv, så det var et meget syret øjeblik for mig.

Jeg skal selvfølgelig lige spørge dig, om vi kan forvente noget mere fra David Byrne og dig? Har I overvejet at arbejde sammen igen?

– Det var fantastisk at arbejde sammen med David, og jeg følte, at vi havde én eller anden fællesforståelse for så mange ting allerede fra start. Det var noget helt særligt, men vi har ikke snakket om endnu en udgivelse. Jeg ville dog elske at arbejde sammen med David igen, så nu må vi se.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA