x

Zulu Awards 2014 – Og vinderne er...

Zulu Awards 2014 – Og vinderne er...

Se masser af billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion

Se også billeder fra den røde løber i GAFFAs gallerisektion

Festlighederne tog fart til årets Zulu Awards, da kendisser på stribe betrådte den røde løber og meldte deres ankomst ved at smile sødt til den frådende presse, der med blændende blitz blamerede Danmarks medie-darlings i hvidt lys, i et show, som selv Dronning Margrethe den 2. af Danmark måtte skule misundende til – hvis hun da ellers så TV2 Zulu i går.

Aftenens vært var komikeren Simon Talbot. En mand, der i årets reklamespot til prisuddelingen har fremtrådt i jakkesæt blandt gogo-piger – for til slut at ende i et voluminøst glas champagneglas, glad og veltilfreds. Zulu Awards er, ligesom GAFFA Prisen, et show der baserer sig på folkets stemmer – og således var det altså "os derhjemme", der bestemte årets vindere.

Efter en festlig indledning med Simon Talbot og de føromtalte gogo-piger, i en sandt overflødighedshorn af festsang med blæsere og kendis-namedropping, begyndte aftenens egentlige program, der startede med prisen Årets Nye Danske Navn.

Til at præsentere, nominere og overrække aftenens første pris fremtrylledes de prominente danske kunstnere, popdivaen Lucy Love og dancehall-popperen Shaka Loveless. De nominerede i kategorien var L.I.G.A., Noah, Go Go Berlin, Djämes Braun og MØ – alle kunstnere, der har gjort sig bemærket på den danske musikscene specielt i 2013.

- Foruden fansene var vi slet ikke her. Det giver bare mere blod på tanden, det gør det. Vi vil have flere nu!, kom det næsten unisont fra vinderne, trekløveret L.I.G.A.

 

Pop-prinsen spiller og pop-kongen vinder

I kategorien årets kunstner var de nominerede Shaka Loveless, Burhan G, Quadron, Mads Langer og Panamah. Til at præsentere det hårde felt var Lågsus-drengene, værtsparret fra P3-programmet "Smag på P3", Pelle Peter Jensen og Nikolas Kawamura indkaldt. Efter at have disset Zulu Awards til fordel for P3 Guld-prisen i en satirisk tone præsenterede de de fem nominerede. Efter en række præsentationsvideoer af de nominerede, blev nyheden hurtigt overbragt i showet, der blev afviklet i en rygende fart fra starten af aftenen.

Da vinderen Mads Langer kunne ikke være tilstede, tog Simon Talbot derfor – i bedste vært-stil – imod prisen for "Fact-Fiction"-sangeren, hvorefter Christopher indtog scenen.

Som den danske pop-prins efterhånden har for vane, var optrædenen et sandt virvar af forskellige elementer: fraseringer, ildshow og guitarsoloer med inspiration fra 80'er heavy-udtrykket var alle inkorporeret i aftenens performance. Desuden var verdensstjernen i Danmark en tur forbi presseteltet efter sin optræden, hvor han fortalte om livet som popstjerne.

- Nu har jeg drømt om at leve det her liv i så lang tid – og nu kører det med 280 kilometer i timen! Det ville bare være dumt at trække håndbremsen, så nu læner jeg mig bare tilbage og nyder det, kom det fra den blonde charmetrold.

Christophers optræden blev fulgt op af nomineringen af Årets Danske Hit, en pris der bliver præsenteret af pop-prinsesserne Lina Rafn fra Infernal og Coco O. fra Quadron. I denne kategori var feltet stærkt besat af Rasmus Seebach med nummeret "Olivia", Pharfar med "Lad mig rulle dig", Christopher med "Told You So", Panamah med "Børn Af Natten" og sidst, men ikke mindst, Nephew feat. Marie Key med "Gå Med Dig". Vinderen blev – måske ikke overraskende – Rasmus Seebach, kongen af pop-Danmark, om man vil. Af uransaglige årsager kunne Seebach heller ikke være til stede, hvorfor en video i stedet blev præsenteret, hvor Seebach takkede det ganske land for opbakningen.

 

Radiovindere og tv-kategorier

Efter endnu et overledningsindslag skulle Søren Rasted og Jakob Riising præsentere årets nominerede i kategorien Årets Danske Radioprogram. Efter en indledning med tilfældigt snaveri med publikum blev også denne kategori forholdsvist hurtigt afviklet. Vinderne blev – for andet år i træk – de to jyske radiodrenge fra P3, Esben Bjerre og Peter Falktoft med eftermiddagsprogrammet Monte Carlo. Drengene takkede de mange licensbetalere med notitsen "det mærker man specielt på en aften som i aften", stukket ud mellem sidebenene fra Esben – til stor applaus fra Peter Falktoft. I kategorien var programmerne "Forfra med Jeppesen" (Radio24syv), "P7 Mix Marathon" (P7 Mix), "Formiddagen på P6 Beat" (P6 Beat) og "Morgenministeriet" (Skala FM) nomineret.

Herefter fulgte en optræden med Yepha. Han gjorde det godt og stilsikkert, og der herskede ingen tvivl om mandens tekniske formåen eller lyriske talent. Meget fin performance over for et ellers noget halvslattent publikum på Østre Gasværk.

Sjit Happens vandt i kategorien Årets Danske Serie, præsenteret af Amin Jensen og Mikael Bertelsen, mens prisen Årets Originale TV Program blev præsenteret af drengene fra Danish Dynamite. Her var den umiddelbare reaktion glæde over Sjit Happens vundne statuette ganske stor, ja en glæde så stor, at også de næste presentere, Nikolas Bro og Pilou Asbæk, tog den med sig i nomineringen af Årets Kvindelige Skuespiller. Prisen for Årets Originale TV Program modtog "Fuckr med din hjerne" på DR3, mens skuespillerinde-prisen gik til Mille Dinesen for rollen som Rita i TV2-serien af samme navn.

Da diverse vindere og prisoverrækkere havde forladt scenen, startede musikken, og Nik & Jay indledte et featuring nummer i bedste Bond-stil, med silhuet og hvid lyskegle. Herefter blev Bond-temaet brudt med spot på Lau fra Carpark Norths – nuvel, lige så blege som den hvide lyskegle – ansigt, der sang "You're My Fire" fra bandets nyeste album "Phoenix". Det lykkedes pænt for konstellationen sammen live, i modsætning til hvad der er blevet rapporteret fra jydernes koncerter rundt om i Danmark, hvor rapperne kun medvirker på visuals bag electro-rockerne.

 

Pop-priser og vindersange

Den noget poppede pris Årets Ku' Godt-pris gik til "Vild Med Dans"-coach Claudia Rex, hvorefter L.I.G.A. – vinderne af Årets Nye Danske Navn-prisen – gik på scenen. Det var en flot optræden, hvor de sang glæden ud, om man så må sige. De spillede kæmpehittet "Julia", hvorefter de fortsatte med "Skylder dig ik' noget". L.I.G.A gav den hele armen med både flot koreografi og masser af både blæsere og dansere i en performance, der var flot visuelt, om end det til tider haltede noget i musikalsk formåen. Lavpraktisk havde forsanger Nicky et par gange svært ved at nå helt op på top-tonerne. Men alt i alt en godkendt præstation fra de nyslåede vindere.

Nikolai Lie Kaas vandt prisen Årets Mandlige Skuespiller for sin rolle i "Kvinden i Buret", inden Medina indtog scenen.

 

Popdronningen og butleren Kidd

Danmarks officielle dronning af poppen optrådte i en rød dragt med diamantpåsat hætte og spillede først det seneste hit, "Jalousi". Nummeret blev dog hurtigt afløst af "Strip", hvor der – næsten for oplagt – blev vredet i seksuelle bevægelser på scenen, i hvad der kunne ligne striptease. Undervejs indtrådte en fyr iklædt stor pels, solbriller og paryk på scenen – Kidd er tilbage. Det var et fint nummer, der lykkedes overraskende godt live, med både Kidd og udfordrende dans. Medina havde – som hun altid har – publikum i sin hule hånd, og Kidd leverede, lidt introvert som han nu er, en fin optræden. Efter den fælles optræden fortalte Medina og Kidd, at deres samarbejde går år tilbage.

- Han er en fucking artist, altså bare helt af sig selv. Han er ikke hæmmet af det, danskerne siger hele tiden. Vi har arbejdet sammen et par gange nu, sagde Medina, alt imens Kidd stod ved hendes side uden at tale til pressen – et trick han fik for vane, da hypen blev for stor omkring ham for et par år siden. Sammen afslørede de, at der er en ep på vej i næste uge, kaldet "Arrogant", hvor det begge medvirker.

Til spørgsmålet om, hvordan det er at arbejde sammen med en så etableret kunstner som Medina, når man selv meldte sig ud af gamet, før man nåede at blive rigtigt etableret, svarede Kidd:

- Jamen, Medina har jo altid været der. Hun ringede og fik fat på mig dengang. Hun lånte mig 1000 kroner, fordi jeg ikke havde råd til en fødselsdagsgave til min kæreste. Før alt gik i gang for mig, var hun der. Så det er ikke så mærkeligt. Men det er lidt sjovt, for om to uger har jeg mit eget album på gaden, "Kiddæsancen", og nu laver jeg det her. Det er, som om det hele lige flasker sig lige nu (med pr, red.).

 

Spraglet og mangfoldigt

Simon Talbot annoncerede aftenens hovedpris, Årets Film, hvor vinderen blev "Kvinden i Buret", spændingsdramaet fra Mikkel Nørgaards hånd baseret på Jussi Adler-Olsens roman af samme navn. Herefter vandt Bubber og Chili Klaus prisen for Det Vi Alle Sammen Grinte Af med Bubbers besøg og chilismagning hos Klaus Wunderhitz i en lidt ubetydelig prisuddeling.

Til slut lukkede Wafande dette års Zulu Awards med et brag af kaliber. Her optrådte han i et sublimt mashup med Clifters og Johnny Reimar, hvor både guldkonfetti, lilla jakkesæt og et camouflage sommersæt med kortærmet skjorte og kortærmede bukser indgik. Det sidste act var som showet: spraglet og mangfoldigt, som det danske folk. Vi glæder os til næste år!

 

Vinderlisten:

Årets nye danske navn: L.I.G.A

Årets danske kunstner: Mads Langer

Årets danske hit: Rasmus Seebach: "Olivia"

Årets danske radioprogram: Monte Carlo, DR

Årets danske serie: "Sjit Happens" (TV2 Zulu)

Årets originale tv-program: "Fuckr med din hjerne" (DR3)

Årets danske film: "Kvinden i Buret"

Årets danske mandlige skuespiller: Nikolaj Lie Kaas

Årets danske kvindelige skuespiller: Mille Dinesen

Årets Ku' Godt-pris: Claudia Rex

Årets Det grinte vi meget af-pris: Bubber og Chili Klaus

Årets Zulu Seer: Nikolaj

Se masser af billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion

Se også billeder fra den røde løber i GAFFAs gallerisektion

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA