x

Posh Spice bliver 40

Posh Spice bliver 40

Victoria – som de fleste under tyve måske bedst kender som fodboldspilleren David Beckhams bedre halvdel – var i sin tid som Posh Spice i Spice Girls den måske mest tilbageholdende i det frembrusende femkløver. Ikke desto mindre udgjorde hun en fast bestanddel i 90'ernes største pigegruppe.

Den britiske gruppe blev stiftet i 1994 og bestod af medlemmerne Melanie Brown ("Scary Spice"), Melanie Chrisholm ("Sporty Spice"), Emma Bunton ("Baby Spice"), Gary Halliwell ("Ginger Spice") og Victoria Beckham ("Posh Spice"). Med supersinglen "Wannabe" i 1996 – der toppede hitlisterne i mere end 30 lande – positionerede gruppen sig hurtigt som den førende pigegruppe i de farverige 90'ere.

Gruppen blev især krediteret for at bringe teenagepop-idoler frem på den internationale scenen i 90'erne og kan derfor siges at være en slags pionerer for teenagepop-genren, der i dag rummer navne som Justin Bieber og Miley Cyrus. Spice Girls' debutalbum Spice solgte intet mindre end 28 millioner eksemplarer i hele verden, og gjorde derved albummet til det bedst sælgende fra en pigegruppe nogensinde. Desuden har Spice Girls i at solgt 80 millioner plader, hvilket gør gruppen til den bedst sælgende pigegruppe nogensinde. 

Siden Spice Girls opløsning i 2000 har Victoria Beckham udgivet et soloalbum under navnet Victoria Beckham, mens hendes anden udgivelse Open Your Eyes aldrig blev udgivet på grund af pladeselskabets konkurs få måneder før lanceringen. Mens Beckham er den eneste af Spice Girls-pigerne, der ikke har fået et solonummer som nummer et på hitlisterne i Storbritannien, er hun den eneste, der har fået et album i top 10. 

Sangstilen er poleret og poppet, ligesom ikonet Beckham er. Det er dog ikke sangtalentet, de fleste kender hende for i dag. Nu hitter hun som David Beckhams kone, karrierekvinde med tøjkollektioner og modelkarriere. Tillykke med de 40, fru Beckham.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA