x

Hør Lily Allen synge om menstruation

Hør Lily Allen synge om menstruation

Den kontroversielle sanger og sangskriver, Lily Allen, er nu på banen med både track og video til den nyeste skæring. Om nummeret siger artisten selv, at hun gerne havde set det som radio-single – hvad der tilsyneladende ikke kunne lade sig gøre på grund af det langsomme tempo og "det, at det indeholder også ordet "menstruation", hvilket virker meget provokerende på folk, selvom halvdelen af verden får det en gang om måneden", som Allen siger.

Lily Allen lader sig ikke nøjes på nogen punkter, som titlen "Sheezus" også antyder det. Med en klar reference til Kayne Wests "Yeezus" og den, på grund af påsken, højaktuelle hovedperson, Jesus, vil Allen op i toppen af hierarkiet.

Og den top hun vil indtage kan forstås som tvetydig. Umiddelbart bliver det tekstlige budskab meget klart, når Allen i omkvædet synger:

"Ri-Ri (Rihanna, red.) isn't scared of Katy Perry's roaring, Queen Bey's (Beyoncé, red.) gone back to the drawing // Lorde smells blood yeah, she's about to slay you, Kid ain't one to fuck with when she's only on her debut // We're all watching Gaga, LOL haha, dying for the art so really she's a martyr."

Det er altså dén top, hun vil bestige, Lily Allen – hun vil være toppen af pop-pyramiden. Billedet er nu mest karikeret og handler måske mere om Allens kamp for ligestilling mellem kønnene. Til Rolling Stone siger hun:

- Jeg vil ikke kategoriseres sammen med andre, bare fordi vi har samme kønsorganer og bryster. Ingen vil skrive "Lily Allen vs. Ed Sheeran." Det sker bare ikke. … Det føles som om at kvinderne bliver spillet ud mod hinanden, fordi det er den sidste smule magt, mændene har tilbage. De siger "Let's make them feel shit about each other."

Foruden titlens relation til "Yeezus", er der ikke noget musikalsk sammenligningsgrundlag mellem West og Allen. Til gengæld rummer den en stor mængde symbolske tegn af både hedensk og guddommelig karakter, der figurerer i det "overdraw"-lag som musikvideoen er konstrueret i. Tracket er knastørt og gennemarbejdet i bedste pop-diva stil med hip-hop elementer og dyb bas. Lyt, se og bedøm selv herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA