Nyhed

The Awesome Welles: Det må godt være kaotisk - se video

Følg det upcoming danske rockband, som de forbereder sig på deres første Spot-koncert, og læs stort interview

Det er en nervepirrende begivenhed for stort set alle danske bands at blive indbudt til at spille på Spot Festival. Det up&coming danske rockband The Awesome Welles har foreviget processen op til deres første Spot-koncert på video. Du kan se den her forneden.

GAFFA har snakket med bassist Jakob Ludwig Løkkegaard om oplevelsen af at spille på Spot Festival, arbejdet op til, sange og setlister, sceneshow og efterreaktioner.

Forberedelse, setliste og networking


Spot Festival er som oftest en nervepirrende begivenhed for de fleste danske musikere. Hvad gjorde I for at forberede jer?

- Vi brugte en del tid på at forberede os. Og naturligvis, vi vidste jo godt, at det ville være et vigtigt gig for os på mange områder. Det var derfor en lang proces, hvor vi startede med at spille alle vores sange igennem for at finde ud af, hvilke der passede godt sammen i sættet.

På et ret tidligt stadium fik vi tilknyttet vores lydmand og hele vores produktion. Vi havde en produktionsøver, så det var et mere intensivt forløb, end det plejer at være.


Normalt får man ikke tildelt en hel time, når man spiller på Spot Festival. Var det et problem for jer i forhold til sætliste?

- Vi spillede 35 minutter. Det er jo ligesom til en supporttjans, og dem har vi spillet en del af. Det var egentlig en passende tid, tror jeg. Det er en fin tid for et debuterende act.

I har indtil videre haft to singler ud fra jeres kommende plader, "Undertaker" og "Out Of The Woods". Hvordan lå de i settet, og har du en fornemmelse af om publikum genkendende tog imod dem?


- De kom lige efter hinanden. Jeg tror, at de kom som nummer to og tre. Det var bare fyre den af og fange folk fra starten af. Lige netop til Spot er der jo koncerter alle mulige steder hele tiden og så kan folk bare vandre frem og tilbage, og vores intention var at få folk til at stå fast fra begyndelsen af. Derfor startede vi vores set lige på med vore uptempo-sange. Jeg tror, at det lykkedes.

Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig lagde mærke til folk under koncerten. Men mit indtryk er da helt klart, at de to sange har brændt sig fast hos folk, fordi de har været ude modsat de andre sange.

Når vi spiller vores koncerter, kører vi meget sangene lige efter hinanden uden så mange kunstpauser, så det er mest bagefter, at vi oplever reaktionerne. 


Det er selvfølgelig fedt, hvis folk synger med på sangene. Men det er ikke noget, der slår os ud, hvis det ikke sker.

En del af Spot er jo også networking. Fik I en slags respons bagefter?

- Helt ærligt gik vi backstage efter koncerten og klappede hinanden på ryggen og var rigtig glade, fordi vi syntes, at vi havde leveret en god koncert. Og så havde vi ligesom en mand ude i marken til at lave de networkting. Jeg har efterfølgende hørt, at der var noget at arbejde med.


Det må gerne stikke af

Nu har jeg oplevet jer én gang tidligere på Live Live Festival i Roskilde i 2012. Her endte koncerten med rendyrket rock'n'roll-ødelæggelse på scenen – nogle mikrofonstativer – og I blev efterfølgende eskorteret ud af festivalområdet af sikkerhedsvagterne. Er den slags øjeblikkelig forglemmelse og vildskab noget, man kan forvente af jeres show generelt, eller var det en one-off?

- Altså, vi smadrer ikke ting bevidst, og det gjorde vi heller ikke der. Sagen er den, at vi gerne vil give et intenst liveshow, og vi har ikke noget imod ,at tingene kommer ud af kontrol, vi har ikke noget imod, at der sker noget kaotisk. Det er ikke noget, vi går bevidst efter, at smadre mikrofonstativer, men engang imellem så er det bare, det der sker. Fordi det stikker af for os, og det vil vi egentlig gerne have, at det gør.


Det, vi fokuserer på, når vi spiller er, at formidle den energi, vi selv føler, vi har. Om der så ryger et mikrofonstativ eller en guitar, det er jo så bagsiden af medaljen. Mig bekendt smadrede vi ikke noget på Spot. Men igen gør vi bare det, der kommer til os.

Afslutningsvis: Hvordan var det så at spille Spot Festival? Var det stressende, selvom I havde forberedt jer grundigt på koncerten?

- Inden sådan en koncert går der jo en masse tanker igennem ens hoved: Hvem kommer og hører os? Hvorfor skal vi stå på så stor en scene? Det er jo klart, at de spørgsmål melder sig op til koncerten og skaber lidt ekstra tension. Det er jo en vigtig festival især i brancheøjemed og i forhold til udlandet.


Da vi så står oppe på scenen, så er mit indtryk mere sådan: "Hold da kæft, der er rent faktisk kommet en masse mennesker!" Det var en kæmpe oplevelse. Når man spiller Spot, kan man jo godt lidt frygte, at der kun står hundrede branchefolk med korslagte arme. Men sådan oplevede vi det ikke.

Det var en kæmpe oplevelse. Også selvom der var en anden distance, når du spiller på den der kæmpe scene i Scandinavian Congress Center. Det er jo et konferencecenter og ikke udpræget et sted til at spille en rockkoncert. Min følelse under koncerten, og det gør sig gældende for hele bandet, det var, at vi havde rimelig godt tag i det, og folk var med os hele vejen igennem. Det var det, vi havde håbet på. Det var det fedeste der kunne ske.

Requiem


The Awesome Welles spillede en anmelderrost koncert til trods for, at de havde fået den lidet taknemmelige opgave at fylde den store sal i Scandinavian Congress Center op allerede klokken 16.15 lørdag den 3. maj. Du kan se stort galleri fra koncerten her.

Senere i år udkommer gruppens debutalbum. Det er indspillet hos kældermennesket Sebastian Wolff i Esbjerg. Vi har allerede fået singlerne "The Undertaker" og "Out Of The Woods", som tegner lovende og dystert for det Kierkegaard-inspirerede rockband. Albummet skulle ifølge Adam Nyborg Allen udkomme inden for en overskuelig fremtid. 

I juli skal The Awesome Welles prøve kræfter med Roskilde Festival. Her har de fået til opgave at lukke og slukke Rising Scenen i warm-up dagene onsdag den 2. juli klokken 23.00. 


Se The Awesome Welles Spot-video her:

ANNONCE