x

Ice Cream Cathedral: Sudden Anatomy – sang for sang

Ice Cream Cathedral: Sudden Anatomy – sang for sang

Ice Cream Cathedral har netop udsendt deres andet album, "Sudden Anatomy". Albummet følger op på det kontrastsøgende bands debut, "The Drowsy Kingdom", som sidste år sendte bandet til blandt andet Roskilde Festival, Berlin Music Week og by:Larm i Norge. Sudden Anatomy er indspilletlive i studiet hen over vinteren, og trioen guider her til albummet. Hør det på WiMP og Spotify nedenfor.

1: The Spine Of Lisa Ben

På "The Spine of Lisa Ben" ulmer elektronikken intuitivt og afspejler vores intuitive arbejdsproces. Samtidig varsler melodiens snigende undertone hele albummets opbygning: det er en rejse, en udvikling fra albummets første til anden halvdel, der gradvist bevæger sig igennem et eksperimenterende og eklektisk take på nutidens popform.

2: The Chalk Line

Vi skrev The Chalk Line lige efter vores mange turneer i sommer. Sangen blev budbringer for det nye energiske og tempofyldte album, men jonglerer i modsætningen til albummets mørkere sidste del med en lys og umiddelbar lyd.

3 & 4: Equilibrium Part 1 og 2

Vi havde allerede "Equilibrium" med i sin tidlige form på sidste års Roskilde Festival, så den hører til blandt albummets ældste sange. Den instrumentale 2. del udgør en af pladens mere improviserede eksperimenter. "Equilibrium" er en af de sange, hvor vi alle sad med hænderne på mixerpulten og styrede faderne op og ned, da vi skulle overspille den færdige version.

5: Traitor's Words

Vi ville med "Traitor's Words" gerne arbejde tydeligt med kontraster, hvilket kommer til udtryk i sangens lyse omkvæd og tekstens morbiditet. Der trækkes tråde både tilbage og fremad i den her sang, og den står som et sangskrivningsmæssigt bindeled mellem vinylens A- og B-side.

6: Type 51

Efter den poppede "Traitor's Words" varsler den instrumentale "Type 51" et paradigmeskifte på albummet. Det er nu, man som lytter skal gøre sig klar til at vende vinylen og berede sig på at begive sig længere ud i galaksen.

7: Baldakin

"Baldakin" er en knytnæve i mellemgulvet, en indianerpil lige mellem øjnene, men også en melodisk symfoni, hvis man ser videre end blot det hektiske tempo. En ulv uden fåreklæder. Sangen blev indspillet kl. lort om natten, og at "Baldakin"'s arbejdstitel var taget fra en chili siger mere, end vi havde tiltænkt det. "Baldakin" er en mørk udgave af de beslægtede "The Chalk Line" og "The Swans".

8: Among The Oaks

Skriveprocessen med "Among The Oaks" var 100 procent improviseret. Den oplevelse af en umiddelbar sammenhæng mellem os tre i øvelokalet inspirerede til albummets titel, Sudden Anatomy. Among The Oaks er en meget personlig sang, der tager udgangspunkt i en uundgåelig fare, der lurer lige om hjørnet.

9: The Swans

Vi skrev The Swans i et forsøg på at bløde op for de stringente trommer på The Drowsy Kingdom. Det blev hurtigt til en melodisk catchy og mystikfyldt sonisk rejse igennem inspirationer fra Silver Apples og Gertrud Steins poesi. Før vi vidste af det, sad vi med en over 7:30 minutter lang sang om foragt og had.

10: V-Formation

I en v-formation holder fugle hinanden oppe via det fælles vingefangs aerodynamiske symmetri, og i V-Formation udforsker vi kaos og kontrol gennem håndspillede elektroniske trommer, simpel harmonik og Anjas tekstmæssige analogi om sammenhold i tider med pres og sorg. "V-Formation" afslutter og samler op på Sudden Anatomy som et album i vores selvdefinerede spacepop-genre. Sangen sigter både langt ud i rummet, men også vender blikket indad til det nære rum i det intense trio-sammenspil, som hele Sudden Anatomy er opstået af.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA