x

Gangsta-rapper gør Vejle usikker

Gangsta-rapper gør Vejle usikker

Kært barn har mange navne. Snoop Dogg, Snoop Lion, Snoopzilla ... Nu kan Vejle godt begynde at glæde sig til en solid omgang west coast-rap, når Snoop Dogg er tilbage i fin form som den oprindelige gangsta-Snoop og giver intim koncert i Musikhuset den 4. august i år. Med kun plads til 1200 publikummer er der med andre ord chance for at komme helt op og tæt på den storsælgende kunstner og skuespiller.

Snoop Dogg er en herre med mange talenter. Han er ophavsmand til flere prisvindende albums og sange, film, en anderledes livsstil og filantropiske initiativer, samt en YouTube serie "GGN nyheder". Snoop Dogg har solgt over 30 millioner albums på verdensplan og modtaget flere Grammy -nomineringer. Siden 1993 har han udgivet 12 albums og samarbejdet med kunstnere på tværs af musikgenrer. Snoop Dogg definerer hiphop-historien. 

Det skelsættende rekordalbum "Doggystyle" debuterede som nr. 1 på Billboards top 200 hitliste, og solgte mere end 800.000 eksemplarer i den første uge. Igennem sin karriere har Snoop Dogg produceret flere tophits som for eksempel "Gin & Juice", "Who am I" (What's my Name?), "Nuthin' But A 'G' Thang", "Next Episode," "Beautiful," "Drop It Like It's Hot," "Signs," "Sensual Seduction" og "I Wanna Rock".

Senest har Snoop Dogg under tilnavnet Snoopzilla udgivet albummet "7 Days of Funk" i samarbejde med Dam-Funk i december 2013, og i april sidste år udgav Snoop Dogg det reggae og dancehall inspirerede album "Reincarnated" som Snoop Lion. "Reincarnated" debuterede som nr. 1 på the Billboards reggae chart. 

Skiftet fra hiphop til reggae mystificerede mange fans og musikanmeldere og fik dem til at hæve øjenbrynene. Skepticismen var dog unødvendig. Den multifacetterede Snoop Dogg kunne sagtens tackle reggae-genren, som GAFFAs Michael José Gonzalez da også konkluderede i sin fem stjerners anmeldelse:

"Reincarnated er et gennemsympatisk og absolut vellydende projekt, der er gennemsyret af så positiv stemning, at man ikke engang løfter et øjenbryn over Miley Cyrus' medvirken, men bare læner sig tilbage og nyder musikken – med en ordentlig portion af den fordomsfrihed og glæde, Snoop her udviser." 

Billetsalget er netop gået i gang på Billetten.dk

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA