Nyhed

Roskilde-navn aflyser – erstatningen er fundet

Shoegaze-legender træder ind i stedet for elektrofunkere

Det canadiske elektrofunk-band Chromeo kan desværre ikke gennemføre deres europæiske turné og dermed heller ikke deres koncert på årets Roskilde Festival. I stedet træder et band i en ganske anden musikalsk boldgade, de gendannede engelske shoegaze-legender Slowdive (billedet), til med kort varsel.

Chromeo må desværre aflyse hele deres europæiske turné. Det betyder, at deres koncert på årets Roskilde Festival ikke finder sted. Bandet har meddelt Roskilde Festival, at aflysningen sker af personlige årsager.

Selvom årets festival blot er få dage fra start, er det alligevel lykkedes at finde et nyt navn til 2014-plakaten. Valget er faldet på de britiske shoegaze-legender Slowdive, der med deres nylige genforening efter 19 års pause har vakt begejstring, blandt andet på Primavera Sound-festivalen i Barcelona.


Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

"Chromeo havde glædet sig til Roskilde Festival, og vi have glædet os, men det må desværre blive en anden gang. Med over 160 bands på programmet oplever vi desværre somme tider, at nogle af dem er tvunget til melde fra i allersidste øjeblik. Heldigvis har vi så fået plads til Slowdive, som kunne træde til med kort varsel. De har været voldsomt efterspurgt lige siden, de blev gendannet i foråret, og vi har fået meldinger om, at de i den grad har leveret intense shows. Så det bliver en genforening, som vi også ser frem til at opleve.

Slowdive udgav tre album i årene 1991-1995 og var sammen med My Bloody Valentine spydspidserne på den såkaldte shoegaze-scene, der var præget af luftige vokaler, støjende og effektindsmurte guitarer, drømmende, melankolske sange og udpræget indadvendte koncerter, deraf prædikatet shoegaze. Efter gruppens opløsning udgav de to frontfigurer, Neil Halstead og Rachel Goswell, fem album med det mere americana-orienterede band Mojave 3, ligesom de har udsendt henholdsvis tre og ét soloalbum.


GAFFAs Rune Schlosser var begejstret for Slowdive, da de spillede på Primavera Festival i maj. Han skrev blandt andet: "Gruppen formåede at fremkalde nogle smukke og meget skrøbelige momenter undervejs i deres drømmende melodiøse landskab. Især "When the Sun Hits" var aldeles fremragende. Slowdive beviste på Primavera, at gensynet med plader som "Souvlaki", "Just For A Day" og "Pygmalion" var en særdeles positiv fornøjelse. Også selvom de til sidst valgte at nævne nogle af de numre, de desværre ikke kunne nå. En mindre undskyldende attitude klæder de stærke briter, der bestemt er værd at opleve."

Slowdive spiller lørdag den 5. juli kl. 02.15 på scenen Avalon. Roskilde Festival har meldt udsolgt af partout-billetter. Endagsbilletter til fredag 4. juli, lørdag 5. juli og søndag 6. juli er fortsat tilgængelige via Billetnet.

Hør, hvordan Slowdive lyder anno 2014:

ANNONCE