x

Sky Ferreira forsvarer sex-anklaget fotograf

Sky Ferreira forsvarer sex-anklaget fotograf

Den amerikanske fotograf Terry Richardson etablerede sit ry i starten af 90'erne med en provokerende og personlig stil. Han har ikke kun taget fotografier af alverdens fotomodeller, men også en lang række kendisser og musikere, ligesom han instrueret adskillige musikvideoer. I den senere tid har han befundet sig i en regulær mediestorm efter beskyldninger om at tvinge sine modeller til at overskride deres grænser og kræve sex. Nu kommer den amerikanske model og popsangerinde Sky Ferreira fotografen til undsætning på sin Facebookprofil. 

Sky Ferreira har arbejdet med Terry Richardson som model, siden hun var 17 år gammel, og hun skriver i en opdatering fra sin profil, at hun føler sig væmmet over de mange beskyldninger og den grove kritik, Richardson i den senere tid har måttet udstå.

"Jeg er aldrig blevet presset eller manipuleret til noget som helst", lægger hun ud i sin forsvarende opdatering. Richardson er nemlig kommet i en ny modvind oven på sin skrottede, men lækkede musikvideo for Lady Gaga med R. Kelly, "Do What U Want". Videoen har vakt stor harme med beskyldninger om, at den opfordrer til voldtægt.

I videofraklip til videoen spiller R. Kelly en læge, der behandler Gaga. Han siger "Jeg bedøver dig nu, og når du vågner, vil du være gravid", før han rækker hånden op under sengelagenet, og Gaga eftergivende stønner. 

Ferreira skriver, at Lady Gaga er en voksen kvinde, som selv står til ansvar for det udtryk, hun ønsker at formidle. Det kan ikke skydes i skoene på instruktøren. "Jeg har lavet en musikvideo med ham [Richardson], og jeg har aldrig haft det ubehageligt omkring Terry, & jeg havde 99 procent af den kreative kontrol."

Hun tilføjer: "Jeg er ikke imod/tvivler på folk som siger, at de har oplevet hændelser med ham (det kan jeg ikke udtale mig om), men medierne opfører sig som om, at Lady Gaga blev manipuleret til at lave en video, der handlede om, at hun blev befamlet af R. Kelly eller sådan noget, og det er noget helt andet. Hun er en 28-årig kvinde, som fuldt ud er i stand til/bevidst om, hvad hun laver. Hvad hun laver er HENDES valg. Om jeg er enig eller ej. Jeg er VIRKELIG fornærmet over, at det arbejde, jeg har lavet, bliver trukket ind i det her rod (det her er det eneste sted,, hvor jeg faktisk kan skrive om det). Terry har kun været en støttende og omsorgsfuld ven af mig i lang tid. Jeg finder al det her beklageligt, og det her jeg gjort i længere tid."

Du kan læse sangerindens fulde opdatering her.

Sky Ferrairas debutalbum udkom i marts i år. GAFFAs Nanna Jenner Jensen var ikke helt overbevist. Hun opsummerede i sin tre stjerners anmeldelse: "I udlandet er de tossede med Sky. De kan ikke få nok af pigen, der blev signet som 15-årig til at blive den nye Britney og endte med at give hele branchen fingeren i stedet. Jeg er sgu splittet. Bedøm selv."

Du kan se de famøse fraklip med Lady Gaga og lægen R. Kelly her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA