Nyhed

R. Kelly-album fjernet fra streamingtjenester

Både sangerens hold og pladeselskab nægter at have ansvaret for, at albummet blev delt online i sidste uge

R. Kellys nye album, I Admit It, er blevet fjernet fra store streamingtjenester. Fredag den 9. december dukkede et nyt album fra den fængslede sanger op på Spotify, Apple Music og andre streamingtjenester, hvor både sangerens hold og pladeselskab Sony Music nægter at tage ansvaret for udgivelsen.

Kellys Jennifer Bonjean fortæller til The Hollywood Reporter, at det frigivne materiale var ”stjålet musik”:

”Der blev lavet en politianmeldelse for noget tid siden, fordi hans materiale blev stjålet, men der er ikke meget at undersøge. Folk har haft adgang til hans immaterielle rettigheder, som de forsøger at udnytte, men det inkluderer desværre ikke Mr. Kelly, siger hun og fortsætter:


”Da han blev anholdt, havde han studieudstyr, der blev fjernet. Hans materiale mangler. Musikken er derude et eller andet sted, men hvem der har det, og hvem der har tjent på det – det ved vi ikke helt”.

LÆS OGSÅ: R. Kelly kommer i fængsel – i lang tid

Nu er albummet blevet fjernet fra alle streamingtjenester. Ifølge Variety sagde en repræsentant for Spotify, at albummet ”er blevet fjernet fra platformen efter anmodning fra distributøren”.


Albummet på 13 numre og 56 minutter er opkaldt efter en 19 minutters sang, som Kelly udgav i 2018 med hensigten at benægte anklagerne mod ham på det tidspunkt. Kelly er siden blevet idømt 30 års fængsel efter sin domfældelse på anklager om sexhandel og afpresning.

Efter at albummet dukkede op på streamingplatforme i fredags, nægtede Sony Music, at de skulle have haft nogen form for information om albummet og fortalte Variety, at det var en uofficiel udgivelse, på trods af at albummet er krediteret Legacy Recordings – en afdeling af Sony – på streamingtjenester.

Sidste måned blev R. Kellys manager Donnell Russell idømt 20 måneders fængsel efter at have erkendt sig skyldig i at have forfulgt og chikaneret et af sangerens ofre for seksuelle overgreb.


LÆS OGSÅ: R. Kelly kendt skyldig i børnepornografi

ANNONCE