x

Saybia indspiller nyt album og giver smagsprøver

Saybia indspiller nyt album og giver smagsprøver

Det er syv år siden, at vi sidst har fået et album fra fynske Saybia. Nu er der dog muligvis snart nyt på vej fra gruppen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Drengene vender nemlig hjem som lokale helte, når de skal spille til Kildemosefestival lørdag den 2. august. I den henseende oplyser Fyens Stiftstidende også, at Saybia netop er vendt hjem fra tre ugers indspilninger i USA og naturligvis vil spille nyt materiale til deres koncert.

Måske hollænderne allerede har fået chance for at give de nye sange et lyt. Saybia, som har en trofast fanskare i Holland, spillede på Dijkpop Festival for to uger siden. Dermed bliver den fynske koncert bandets anden koncert i år.

I august 2007 udkom "Eyes On The Highway" til en tre stjerners anmeldelse af GAFFAs Erik Barkman. Det varede dog ikke længe, før tragedien indtraf. I december mistede forsanger Søren Huss sin kæreste i en tragisk højresvingsulykke, ligesom parrets toårige datter blev hårdt kvæstet – hun er dog siden kommet sig helt. Det medførte en pause på ubestemt tid fra september 2008. Saybia vendte tilbage med en række comeback-koncerter fra 2010. Mest markant er nok deres opførelse af debutalbummet "The Second You Sleep" i DRs Koncerthuset i 2012. Det medførte en fem stjerners anmeldelse af GAFFAs Sara Elisabeth Nedergaard under overskriften: "Nostalgisk gensyn med Saybias album The Second You Sleep gav gåsehud, stående ovationer og våde øjne."

Søren Huss har i mellemtiden haft stor succes med sin solokarriere, der har afstedkommet to roste album. Det seneste, "Oppefra & Ned", fra 2012 modtog fem stjerner af GAFFAs Jan Opstrup Poulsen under overskriften: "Saybia-sangeren positionerer sig som solist og dansksproget sangskriver."

Opstrup Poulsen spåede også i sin anmeldelse, at Saybia tegnede til at blive "et fritidsprojekt". Det tegner nu til, at Saybia agter at modbevise ham.

Vil du fange Saybia og høre, hvad de har på bedding, løber Kildemosefestival af stablen fra 31. juli til 3. august. Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA