x

Led Zeppelins næste genudgivelser klar til at gå i luften

Led Zeppelins næste genudgivelser klar til at gå i luften

Til efteråret kommer de næste Led Zeppelin-genudgivelser. Det drejer sig om den helt store klassiker "Led Zeppelin IV" (1971) og "Houses Of The Holy" (1975), og de rammer gaden den 28. oktober. Det skriver amerikanske Rolling Stone.

Ligesom de tidligere deluxe-udgivelser vil hvert album inkludere Jimmy Pages remasterede udgaver af original-lp'en samt en lp med tidligere uudgivet lydspor. Derudover vil hver udgivelse være tilgængelig som et enkelt album, en enkelt vinyl-lp, en deluxe dobbelt-lp, digital download og super deluxe box-sæt, som indeholder cd'er, lp'er, et download-kort, en 80 siders bog med fotografier ikke tidligere set, memorabilia og et fint kvalitetstryk af albumcoveret.

"Led Zeppelin IV" er et af musikhistoriens bedst sælgende album. Med Zeppelin-klassikere som "Stairway to Heaven", "Rock & Roll", "Black Dog" og "When the Levee Breaks" er det certificeret til 23 gange platin. Deluxe-udgave rummer tidligere udgaver af alle albummets otte sange. Heraf er der inkluderet andre mix af "Rock & Roll", "Misty Mountain Hop", og "Four Sticks", et mandolin/guitar-mix af "The Battle of Evermore" og en tydeligt anderles udgave af "Stairway to Heaven", som gruppen indspillede i Sunset Sound Studio i Los Angeles.

Efterfølgeren, "Houses of the Holy", var på ingen måder et flop og er 11 gange certificeret platin. Deluxe-udgaven indeholder rå, foreløbige mix af "The Ocean" og "Dancing Days" samt to sange med anden instrumentering: et guitar-mix-backing-track på "Over the Hills and Far Away" og en version af "The Rain Song" uden John Paul Jones' klaverdel.

Led Zeppelin gik i opløsning 4. december 1980 som følge af trommeslager John Bonhams alt for tidlige død 25. september samme år. De nåede at udgive otte studiealbum samt et post-mortem-album, "Coda". Trods stædige rygter om en gendannelse og Jimmy Pages ønske derom har forsanger Robert Plant flere gange i år slået fast i interviews, at han på ingen måde vil være med til at gendanne Led Zeppelin igen. 

Tracklisterne for bonus-udgivelserne:

Led Zeppelin IV 

1. "Black Dog," Basic Track With Guitar Overdubs
2. "Rock and Roll," Alternate Mix
3. "The Battle of Evermore," Mandolin/Guitar Mix From Headley Grange
4. "Stairway to Heaven," Sunset Sound Mix
5. "Misty Mountain Hop," Alternate Mix
6. "Four Sticks," Alternate Mix
7. "Going to California," Mandolin/Guitar Mix
8. "When the Levee Breaks," Alternate U.K. Mix

Houses of the Holy 

1. "The Song Remains The Same," Guitar Overdub Reference Mix
2. "The Rain Song," Mix Minus Piano
3. "Over the Hills And Far Away," Guitar Mix Backing Track
4. "The Crunge," Rough Mix - Keys Up
5. "Dancing Days," Rough Mix With Vocal
6. "No Quarter," Rough Mix With JPJ Keyboard Overdubs - No Vocal
7. "The Ocean," Working Mix

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA