x

Deltag i GAFFA Photo Award – nu er det sidste chance

Deltag i GAFFA Photo Award – nu er det sidste chance

Billede: Sidste års vinderfoto, det skånske punkband Slöa Knivar taget af Henrik Moberg Jessen. Se sidste års kategorivindere her

De bedste billeder af det danske musikliv fra det forgangne år skal findes, og så småt nærmer deadline sig for indsendelse af bidrag til dette års udgave af GAFFA Photo Award. Her får unge fototalenter for sjette år i træk mulighed for at konkurrere på lige fod med professionelle fotografer, for alle kan indsende deres billeder, uanset udstyr og cv. Som noget nyt i år også via Instagram.

Konkurrencen blev afholdt for første gang i 2009 og startede op som et ønske om at øge interessen for musikfotografiet, og noget kunne i høj grad tyde på, at missionen er lykkedes. Sidste år modtog GAFFA flere end 2000 billeder, hvilket begejstrer redaktør Peter Ramsdal:

– Det var helt fantastisk med den store tilslutning år efter år. Det er en fornøjelse hvert år at se den store kvalitet af de mange billeder, vi får tilsendt. Og det er imponerende, hvordan deltagerne på hver sin måde får indfanget magien ved blandt andet at være til en koncert, og det er jo det, konkurrencen handler om; at man virkelig kan indkapsle følelser via sine fotografier, og det synes jeg, folk har formået utroligt flot.

Peter Ramsdal understreger også, at man under bedømmelsen ikke kun ser på, om billedet er taget med den rigtige linse og den bedste blitz. Derimod skal billederne have personlighed.

Ligesom de to sidste år vil man denne gang også kåre et overordnet vinderfoto ud af de fem kategori-vindere, hvor der før kun har været vindere af de enkelte kategorier, og der er oven i købet mere at kæmpe om end blot æren af at have taget et vinderfoto. GAFFA udlodder et kontant beløb på 5000,- kroner plus et gavekort på 1000,- til GAFFA Shop til fotografen bag "Årets Musikfoto" og gavekort på 1000,- til GAFFA Shop til de øvrige kategori-vindere. Ligesom de to sidste år afholdes konkurrencen også i Norge og Sverige, hvor GAFFA også udkommer.

Sidder du inde med et eller flere billeder, du har lyst til at indsende til GAFFA Photo Award, kan du indsende sit bidrag direkte via GAFFA.dk/photo til og med den 1. september. På denne side kan du også læse mere om regler for deltagelse.

De fem kategorier i konkurrencen er:

Feature

Live

Portræt

Publikum

Instagram


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA