x

Lyt: 11 essentielle i september

Lyt: 11 essentielle i september

Traditionen tro har GAFFA samlet månedens bedste sange. Hør dem enkeltvis nedenfor.

De Eneste To – Sult

Fire år efter, at Peter Sommer og Simon Kvamm slog talenterne sammen under navnet De Eneste To, er de to østjyder nu tilbage med førstesinglen Sult fra deres kommende andet album. Den nye samling sange er denne gang produceret af svenske Tore Johansson, der tidligere har arbejdet sammen med navne som The Cardigans, Tom Jones, New Order, Suede og Saint Etienne.

Leonard Cohen – Almost Like The Blues

I anledning af Leonard Cohens forestående 80 års fødselsdag den 21. september har den canadiske poet valgt at være i gavehumør og udsender derfor sit 13. album Popular Problems dagen efter. Førstesinglen Almost Like The Blues fra den spændt ventede plade er allerede ude.

Tony Bennett & Lady Gaga– I Can't Give You Anything But Love

Han er af Frank Sinatra blevet kaldt verdens bedste sanger, og i en alder af 88 er crooner-legenden Tony Bennet stadig i fuld vigør og udsender således snart albummet Cheek Tt Cheek, der er et duetalbum med den 60 år yngre Lady Gaga. Newyorkerparrets seneste single fra albummet er jazzstandarden I Can't Give You Anything But Love.

Damon Albarn – Sister Rust

Den evigt arbejdsomme Damon Albarn er oven på succesen med soloalbummet Everyday Robots fra foråret nu klar med den spritnye single Sister Rust. Den strygerbårne ballade er at finde på soundtracket til den nye Luc Besson-film Lucy, der har Scarlett Johansson i hovedrollen.

Iceage – The Lord's Favorite

De københavnske punks i Iceage er langtfra færdige med at overraske og udvikle deres lyd. Det vidner den nye single The Lord's Favorite i hvert fald herligt om med en lyd, der minder om The Gun Club, Sort Sol anno Dagger & Guitar og tidlig Nick Cave. Videoen til nummeret er i øvrigt instrueret af Cali DeWitt, der var Kurt Cobains datter Frances Beans nanny.

Folkeklubben – Danmarksfilm

To år er der gået siden debut-ep'en Popsang, sidste år fulgte Nye Tider, og inden længe kommer plade nummer tre med titlen Danmarksfilm. Indenfor samme periode er det også blevet til over 400 koncerter, så det er et særdeles sammenspillet band, der tager på Danmarkstour i november og december, med blandt andet med det kommende albums titelnummer med på sætlisten.

Marianne Faithfull – Sparrows Will Sing

Den 67-årige sangerinde Marianne Faithfull vender den 29. september tilbage med det nye album Give My Love to London, og her har hun igen allieret sig med et imponerende sammenrend af bidragydere. For eksempel har Roger Waters skrevet førstesinglen Sparrows Will Sing, ligesom også Nick Cave, Anna Calvi og Steve Earle har hjulpet med at skrive sangene. Derudover har produceren Flood og folk fra Portishead og The Bad Seeds hjulpet til i studiet.

Maggie Björklund – Missing At Sea

For tre år siden solodebuterede danske Maggie Bjorklund med albummet Coming Home, der bød på gæster som Mark Lanegan og Calexico. Siden dengang har hun fungeret som medlem i Jack Whites kvindelige backingband The Peacocks live såvel som på plade samt turneret med Howe Gelb. Det er dog også blevet tid til at indspille endnu et soloalbum, der ser dagens lys i slutningen af september under titlen Shaken og byder på gæster som Kurt Wagner fra Lambchop, Kira Skov og John Parish.

Thurston Moore – The Best Day

Sonic Youth er desværre fortid, men der er stadig masser af musikalsk vigør fra de fire medlemmer. Senest fra frontmand Thurston Moore, der på sit kommende andet soloalbum The Best Day har allieret sig med sin gamle bandkammerat Steve Shelley på trommer og endvidere har fået Debbie Googe fra My Bloody Valentine med på bas.

J Mascis – Wide Awake (feat. Cat Power)

48-årige J Mascis har i front for Dinosaur Jr været en af grungerockens fædre, men i 2011 viste han anderledes stilfærdige sider af talentet med solodebuten Several Shades of Why. Nu er han klar med opfølgeren Tied To A Star, der ligeledes er en fin og folket omgang, der blandt andet byder på gæstevokal af Cat Power på singlen Wide Awake.

Gillian Welch & Dave Rawlings - As Long As The Grass Shall Grow

For 50 år siden udsendte Johnny Cash albummet Bitter Tears: Ballads Of The American Indian, et album der nu er blevet genfortolket af navne som Emmylou Harris, Kris Kristofferson, Steve Earle og produceret af Joe Henry. Også ægteparret Gillian Welch og Dave Rawlings medvirker med deres version af As Long As The Grass Shall Grow.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA