Nyhed

Per Vers bliver forvekslet med Benny Andersen

På en københavnsk café er der på væggen malet et citat af Benny Andersen – eller det troede man

Der var en vågen gæst på Cafe Plenum i København på Nørrebro, Sankt Hans Torv for nylig. Han opdagede nemlig, at de skrevne ord på væggen, der ifølge indehaveren af caféen skulle være skrevet af Benny Andersen, ikke var skrevet af ham alligevel. Tværtimod stammer citatet fra rapperen Per Vers.

Gæsten Tomas Lieberkind sendte billedet til Per Vers via Twitter med ordene: "who said it first?". På billedet ser vi væggen på caféen, hvor der står følgende citat: "Jeg brænder ikke for Dannebrog, jeg brænder for at danne bro. – Benny Andersen".


Det fik Per Vers til at dele billedet på sin Facebook-profil med en forklaring:

"Tilbage i 2007 lavede Oliver Ravn og jeg 'Verdensborger.dk', der byggede på Benny Andersens digt 'Verdensborger i Danmark'. Alt fra originaldigtet blev udskiftet bortset fra tre linier. Oliver skrev to vers – jeg skrev ét vers og omkvædet. Sidstnævnte står nu på væggen hos restaurant Plenum på Sankt Hans Torv i København – som tror, at det er Bennys ord."

Per Vers kommer med interessante idéer i Facebook-opslaget:


"Jeg kunne selvfølgelig råbe CITATFUSK! og troppe op med en tusch og tilføje "Skrevet af: Per Vers. Inspireret af: Bennys Andersens digt. Idé til fortolkning af digt: Oliver Ravn. Idé til fortolkning opstået pga. invitation til compilation af: Henrik Marstal." Eller man kunne nøjes med at synes, det måske nok er lidt forvirrende og forkert, og at det er smukt, at cirklen af inspiration er komplet."

Derefter er der en bruger, der tagger Cafe Plenum i Facebook-tråden, hvilket får caféen til at reagere. Ejeren lægger et billede op længere nede i Facebok-tråden, hvor en person er ved at skrive Per Vers' navn oven i Benny Andersens.


Og Café Plenum deler følgende tekst til billedet:

"Retfærdighedsmissionen er godt i gang og bliver afsluttet i morgen. Citatet tilfalder selvfølgelig dig, Per, det gik lidt for stærkt for vores grafiske departement dengang i '07, men vi skal selvfølgelig nok rette ordentligt op på fejlen :D"

En dag efter tilføjer caféen så ordene: "Så sku' den være i orden. Retfærdighedsmissionen completed". Og dertil er et billede, hvor "Per Vers" er malet oven i Benny Andersens navn. Samtidig er der tilføjet, at det er inspireret af Benny Andersen. 

 


Således fik Cafe Plenum rettet op på fejlen, og nu er alle parter glade. Utroligt, hvad digitaliseringen kan gøre.


Per Vers gav sin første optræden tilbage i 1991, hvor han stillede op til Årets Rapper og kvalificerede sig til Jyllandsfinalen. Hans første soloalbum "Vers 1.0" udkom i 2005 og indeholdt blandt andet hittet "Black Power", der var en hyldest til sort kaffe. I 2011 udsendte han albummet "Ego", og i år den 5. maj udkom han med sit tredje studiealbum, "DNA". Det fik fire stjerner af GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr.

Hør singlen "Black Power" fra Per Vers første soloalbum "Vers 1.0", singlen som blandt andet blev Ugens Uundgåelige på P3 i sin tid:

ANNONCE