x

Tony Visconti udsender selvbiografi

Tony Visconti udsender selvbiografi

Den amerikanske producer har siden 60'erne arbejdet sammen med en meget lang række forskellige musikere fra Thin Lizzy og T-Rex til Luscious Jackson og Morrissey.

Selv danske Kashmir har benyttet sig af produceren, der dog nok altid vil være bedst kendt for sit arbejde med David Bowie på plader som "The Man Who Sold the World", "Heroes" og "Low".

Nu har Visconti skrevet en bog om sit liv og sine erfaringer som producer, der har fået titlen "Tony Visconti: The Autobiography – Bowie, Bolan And The Brooklyn Boy".

Tony Visconti blev født i Brooklyn, New York i 1944 og har i sit privatliv haft tre forliste ægteskaber og problemer med både stoffer og alkohol.

Til Reuters fortæller Visconti om sin karriere, at det mest formative øjeblik for produceren var, da han hørte en tidlig udgave af Beatles' "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", før den blev udgivet.

"Det var den vildeste "knib mig i armen, jeg er død og røget i himlen"-oplevelse. Selv i dag, med nogle af de lyde, må man spørge sig selv, "Hvordan gjorde de det?".

Næste projekt for den 63-årige producer er en plade med sangskriveren Kristeen Young, som Visconti blev bekendt med gennem Morrissey. Han arbejder desuden med den New York-baserede glam rock Semi-Precious Weapons, og så har Morrissey bedt ham om også at producere hans næste album.

"Tony Visconti: The Autobiography – Bowie, Bolan And The Brooklyn Boy" udkom i England i februar måned.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA