x

Se Madonnas 15 vildeste videoer

Se Madonnas 15 vildeste videoer

Madonna er i denne uge aktuel med sit 13. studiealbum (soundtracks fraregnet), "Rebel Heart". I den anledning kigger GAFFA tilbage på hendes karriere med nogle af hendes mest spektakulære og interessante musikvideoer gennem tiden. Vi begrænser os dog til en enkelt musikvideo per album.

Holiday (1983)

Madonnas første store hit, som nåede en 16. plads på den amerikanske singlehitliste og en førsteplads på dance-hitlisten. Sangen var tredje single fra hendes selvbetitlede debutalbum fra 1983.

Material Girl (1984)

Madonna i en karakteristisk video, der låner meget tydeligt fra Marilyn Monroes fremførelse af "Diamonds Are A Girl's Best Friend" fra filmen "Gentlemen Foretrækker Blondiner" fra 1953. Sangen var anden single fra Madonnas andet album, "Like A Virgin" (1984) og nåede en andenplads på den amerikanske hitliste og en tredjeplads på den engelske.

Papa Don't Preach (1986)

Madonna med kort hår i anden single fra albummet "True Blue" (1986). Singlen toppede både den amerikanske og engelske hitliste.

Like A Prayer (1989)

Madonna i den meget kontroversielle, religiøst inspirerede video til førstesinglen fra albummet af samme navn (1989). Videoen, der viste en sort Jesus, brændende kors og småerotiske scener, medførte både en officiel fordømmelse fra selveste Vatikanet og en annullering af en sponsoraftale med Pepsi Cola. Singlen toppede både den amerikanske og engelske hitliste.

Vogue (1990)

Madonna med graciøse bevægelser i en sang, der gjorde den stilbevidste vogue-dans til et hit i 1990. Sangen medvirkede på albummet "I'm Breathless" med sange fra og inspireret af filmen "Dick Tracy", hvor Madonna spillede hovedrollen over for Warren Beatty, som hun indledte et kortvarigt forhold til. Singlen toppede hitlisterne i både USA og England.

Justify My Love (1990)

Madonna i den stærkt erotiske video til sangen, der var et af to nye numre på opsamlingen "The Immaculate Collection". Singlen toppede hitlisten i USA og nåede en andenplads i England.

Erotica (1992)

Madonna med førstesinglen til albummet af samme navn (1992) – som titlen antyder en endnu en erotisk orienteret sag. Madonna udgav samtidig fotobogen "Sex" med massevis af billeder af hende i diverse letpåklædte positurer. Singlen nåede en tredjeplads på hitlisterne i både USA og England.

Take A Bow (1994)

Madonna i ballade-hjørnet på andensinglen fra 1994-albummet "Bedtime Story". Singlen nåede førstepladsen på den amerikanske hitliste og en 16. plads på den engelske.

Frozen (1998)

Førstesinglen og videoen til Madonnas album "Ray of Light" viste hende fra en ganske eftertænksom side. Singlen blev nummer 2 i USA og nummer 1 i England.

Don't Tell Me (2000)

Videoen til andensinglen fra albummet "Music" viser Madonna i et western-orienteret scenarium, og der er da også en smule americana-klimperende guitar på sangen.

.

American Life (2003)

Førstesinglen til albummet af samme navn bød på en kontroversiel musikvideo, inspireret af Amerikas indtog i Irak. Videoen blev dog hurtigt trukket tilbage og erstattet af denne noget mere fredsommelige udgave. Sangen nåede kun en 37. plads på den amerikanske hitliste, men blev nummer 2 i England.

Hung Up (2005)

Madonnas karakteristiske gymnastikdragt i denne video delte vandene – nogle syntes, hun var for gammel til at gå i den slags. Sangen rummede et sample af ABBAs "Gimme Gimme", og denne førstesingle fra albummet "Confessions On A Dancefloor" gik nummer 7 i USA og nummer 1 i England.

4 Minutes (2008)

Førstesinglen til albummet "Hard Candy" bød på Madonna i duet med Justin Timberlake. Singlen nåede en tredjeplads i USA og en førsteplads i England.

Girl Gone Wild (2012)

"Girl Gone Wild" er andensinglen til 2012-albummet "MDNA" og byder på endnu en ganske erotisk musikvideo. 

Living for Love (2015)

Madonna giver den som tyrefægter i den stilfulde video til "Living for Love", førstesinglen fra "Rebel Heart".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA