x

Pharrell taler ud om Blurred Lines-sagsanlægget

Pharrell taler ud om Blurred Lines-sagsanlægget

Tidligere i marts blev Pharrell Williams og Robin Thicke dømt til at betale 7,3 millioner dollar til Marvin Gayes familie. Juryen mente, at "Blurred Lines" var kopieret af Gayes hit fra 1977 "Got to Give It Up".

For første gang taler Pharrell Williams ud om sagsanlægget og dets konsekvenser:

"Afgørelsen gør det svært for enhver kunstner at skabe noget, hvis vedkommende har ladet sig inspirere af noget andet", fortæller Pharrell til Financial Times og fortsætter:

"Dette gælder for mode, musik, design... alt. Hvis vi mister vores frihed til at lade sig inspirere, kan vi se frem til en underholdningsindustri, der er fastfrosset i retssager. Dette handler om at beskytte folks intellektuelle rettigheder."

Pharrell Williams nægter samtidig at skulle have kopieret Marvin Gaye, men at der i stedet er tale om kunstnerisk inspiration:

"Alt, der er rundt omkring dig er inspireret af noget eller nogen" og tilføjer: "Hvis du dræber dette, så er der ingen kreativitet."

Efter afgørelsen udtalte Williams og Thickes advokat sig til Rolling Stone og forklarede, at hans klienter nægtede samtlige anklager fra Marvin Gayes familie, og at de havde skrevet sangen uden nogen inspiration fra nogen, heller ikke Marvin Gaye.

Marvin Gayes børn har efterfølgende delt et åbent brev med pressen, hvori de forsvarer deres sagsanlæg og skriver, at deres far ville have støttet dem. 

Tidligere på ugen anmodede Gaye-familien om, at retten udstedte et forbud mod yderligere salg og distribution af "Blurred Lines" indtil de havde indgået en aftale med Williams og Thicke om, hvordan de kan dele sangens omsætning. Der er endnu ikke truffet nogen afgørelse.

Marvin Gayes børn har tidligere sagsøgt pladeselskabet Universal Music, der ejer og distribuerer "Blurred Lines", men de tabte retssagen, da juryen ikke mente, at "Blurred Lines" var en Marvin Gaye-kopi.

Indtil videre har Pharrell Williams og Robin Thicke endnu ikke nogen planer om at anmode om appel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA