x

NorthSide offentliggør det fulde program

NorthSide offentliggør det fulde program

NorthSide har lagt sidste hånd på værket med offentliggørelsen af festivalens sidste navne. "Sammenlagt repræsenterer plakaten et fokuseret program med en rød tråd, hvor vi dog ikke har været bange for at lave en overraskende afstikker til blues, soul, electroswing eller for den sags skyld genrer, der ikke findes ord for endnu. Jeg er utrolig godt tilfreds med det samlede resultat og er helt vildt glad og stolt over, at det er lykkedes os at samle så mange fantastiske navne på et sted," udtaler festivalens talsmand, John Fogde om det færdige program, der bliver fuldendt med dagens tilføjelser. 

Antony and the Johnsons består af sangeren Antony Hegarty og hans musikalske sparringspartnere. Hans andet album "I Am a Bird Now" blev hædret med Mercury-prisen i 2005, mens live-albummet "Cut The World" blev indspillet sammen med DR Underholdningsorkester under to anmelderroste koncerter i København. GAFFAs anmelder, Michael José Gonzalez beskrev oplevelsen med ordene: "Trods den omfattende instrumentering bliver det aldrig pompøst, men i stedet prikker det store orkester kun delikat smagfuldt til de smukke sange" og kvitterede med fem stjerner. Når Antony gæster festivalen bliver han ved denne ene lejlighed akkompagneret af Aarhus Symfoniorkester i genskabelsen af det storslåede, men delikate lydbillede. Lyt til nummeret "Hope There's Someone" her:

Den norske sangerinde Emilie Nicolas udgav sit debutalbum "Like I'm A Warrior" sidste år, et album, der blev beskrevet således af GAFFAs anmelder, Pelle Sonne Lohman: "(...) Nicolas' fine flair for at forene det melankolske med det skiftevis minimalistiske og detaljerige er imponerende". Varm op med nummeret "Pstereo" her:

S!vas har over de sidste to år skrevet sig ind i dansk hiphop, men også det danske ordforråd, der er blevet præsenteret for ord som "parra bobler" og "chopper". Den danske rapper blev sidste år hædret med GAFFAs Specialpris for selvsamme gerning. Hør nummeret "D.A.U.D.A" her:

Rangleklods' nyeste album "straitjacket" er lige på trapperne og har allerede kastet singlen "Lost U" af sig. Den danske duo har spillet på talrige europæiske festivaler, og nu er turen kommet til NorthSide. Lyt til smagsprøven fra det nye album her:

Også The Minds of 99 gæster festivalen endnu en gang. Debutalbummet var kun lige landet, da de indtog P6 Beat Stage sidste år, og siden er det gået stærkt for den danske gruppe, der kom på alles læber med singlen "Det Er Knud Som Er Død". Hør den her:

Dermed ser det samlede program for NorthSide 2015 ud som følger: Alt-J, Antony and the Johnsons, Ben Howard, Broken Twin, Calexico, Carl Barât and The Jackals, De Eneste To, Death Cab for Cutie, Earl Sweatshirt, Emilie Nicolas, FKA Twigs, George Ezra, Go Go Berlin, Grace Jones, GusGus, Incubus, Interpol, Jack Garratt, John Grant, José González, Little Dragon, Matthew E. White, MØ, Placebo, Rangleklods, Sam Smith, Savages, Scarlet Pleasure, Seasick Steve, S!vas, Spids Nøgenhat, St. Paul and the Broken Bones, The Black Keys, The Jesus and Mary Chain, The Minds of 99, The Parov Stelar Band, Ulige Numre, Underworld, Wolf Alice, Wu-Tang Clan og Years and Years.

NorthSide løber af stablen den 12.-14. juni, og i går lød meldingen, at endagsbilletter til både fredag og lørdag er udsolgt. Det gælder derfor om at være hurtig, hvis du skal nå at erhverve dig billetter til arrangementet, som sidste år kunne melde alt udsolgt i starten af maj måned. Du kan finde billetter her

Se GAFFAs store artikelsamling om NorthSide med blandt andet guide til både kendte og mindre navne, en playliste med de mest streamede NorthSide-kunstnere og meget mere lige her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA