x

Jurassic 5 kommer til Vega

Jurassic 5 kommer til Vega

Lørdag den 29. august bliver Vega med al sandsynlighed lagt ned, når de alternative hiphoppere fra Jurassic 5 gæster København. Den amerikanske gruppe blev dannet i 1993 og har sammen skabt fire klassiske albums, der trods navnet på bandet, "Jurrasic", ikke har givet noget støvet udtryk fra sig. Det kan blandt andet høres på deres seneste single, "The Way We Do It", hvor de sampler White Stripes.

På scenen bakkes de fire erfarne rappere op af de to dj's og producere Nu-Marc og Cut Chemist, som blander scratches og breakbeats fra både jazz, swing og boom bap. Jurrassic 5 har kun spillet koncert i Danmark to gange tidligere, og GAFFA anmeldte da også bandets seneste optræden, da de indtog NorthSide Festival i 2014. Her blev koncerten tildelt fire stjerner og fik blandt andet disse ord med på vejen: "Kontakten og dialogen med publikum er god, og gruppen leverer en lige energisk og tilbagelænet omgang, og rimsmedene supplerer hinanden umanerligt godt. Og så spilles numrene i deres fulde længde, hvor der til de fleste hiphop-koncerter synes at være en tendens til kun at levere enkelte vers og bidder af sange." 

Som opvarmning til Jurassic 5 kan publikum opleve battles mellem dj's og producere, når der afholdes DM i Mix 2015 samt Battle of the Beats 2015. 

DM i Mix er det årlige danske dj-mesterskab, hvor man denne gang skal finde den 30. danske mester siden 1986. Én dj, to pladespillere og en mixer vil udgøre indholdet på scenen, mens et dommerpanel vil finde den nye danske mester, der skal repræsentere Danmark ved VM i London den 4. oktober. 

Battle of the Beats er en helt ny producer-battle mellem producere i Norden. Ideen er importeret direkte fra USA, hvor der afholdes flere former for beat-battles producere imellem. Hver producer får 2 x 45 sekunder til at knock-oute sin modstander på beats, og en håndfuld dommere finder efter hver runde en vinder og en taber. Sidste producer på scenen kan kalde sig Battle of the Beats Champion. 

Du kan finde billetter via GAFFA Live lige her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA