Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste fester

Hvem vinder dj-priserne torsdag? Hvor skal du feste udendørs 1. maj? Og hvor skal du hen bagefter? Find svarene på de fleste af dine spørgsmål i festlisten lige her.

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!


Dj-priser og techno-veteraner i Øksnehallen
Weekenden kan kickstartes torsdag med ugens største brag, publikumsmæssigt set - nemlig den årlige Danish DeeJay Awards; prisuddelingen, der hylder den danske klubscene. Danish DeeJay Awards har alle dage haft størst fokus på det, man kan kalde overgrunden af klubscenen, hvilket nu (sådan har det ikke altid været) også afspejler, hvad man vil kunne finde på de helt almindelige hitlister.

Men der er også, som altid, kategorier med fokus på de mindre brede ting. I år battler københavnske Culture Box, kirkechilloutklubben God Goes Deep og ålborgensiske Club Vesteraa eksempelvis om titlen som årets klub, mens Brynjolfur, dj Er Du Dum Eller Hvad, Emil Lange, Fabian Mazur og Flip slås om titlen som årets danske "upfront"-dj. Kategorien Årets Event har også nogle spændende (og store (og for denne spalte meget ofte nævnte og velkendte)) kombattanter: Bliver det Bas Under Buen, Love Hangover, RAW, Rise & Shine eller Stella Polaris?

Blandt de optrædende til showet er de danske techno-veteraner The Overlords, som her spiller i Danmark for første gang i 20 år. Hvilket herligt nok giver mig muligheden for at indlede denne uges festliste med noget af en tranceklassiker, Sundown lige ovenfor. Tryk nu bare på play.

Hvad: Danish DeeJay Awards 2015
Hvor: Øksnehallen, Halmtorvet 11, Kbh. V.
Hvornår: Torsdag kl. 18 til 03
Hvordan: Facebook-link


Skydeklubben rykker udendørs
Fredag er fridag, 1. maj og derfor på alle måder garant for en festlig dag med forholdsvist stort fokus på udendørs ting. Heraf er der visse ting med ypperligt høj kvali, såsom den årlige Skydeklubben i Østre Anlæg "på det sædvanlige sted". Hvis du virkelig gerne vil, finder du det. Lineuppen er som den plejer: Massimo aka Menson, Strung Fellows, Bongo&Pusk, Leragér og Rekyl. Medbring drikervarer og en varm jakke – og ryd op efter jer selv.

Hvad: Skydeklubben Open Air
Hvor: Østre Anlæg, Kbh. K.
Hvornår: Fredag 12 til 20
Hvordan: Facebook-link



Solid slange på KB18
Når udendørshalløjet slutter 1. maj, er der naturligvis et væld af fester og efterfest at tage videre til. En af de garanteret gode bliver Tanzen Bittes fest på KB18 i Kødbyen, hvor svenske Solid Snake er hovednavn, suppleret af brasilianske Dream Awaken og danske One Man Orchestra og Umloud. 100 kr. i døren, fest til ved 08tiden.

Hvad: Tanzen Bitte præsenterer Solid Snake
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: 1. maj fra kl. 23.55
Hvordan: Facebook-link


Elektronisk livekoncert med retrogear
Hvis du er udendørs 1. maj og gerne vil ind LIGE når mørket falder på og have noget smukt og lidt langsommere i ørerne, kan du også tage direkte i Pumpehuset, hvor dørene åbner kl. 21 til koncert med Dorian Concept (som du kan tjekke ud på Boiler Room lige her. Forvent masser af klassiske analoge synthesizers og andet spændende retrogear. Til efterfesten spiller Alfred Benedict, Eelahno (tryk play på youtubevideoen lige ovenfor, det er godt), Bwoy De Bhajan og Stacks fra den københavnske elektro-label SOUNDesc.

Hvad: Dorian Concept
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde, Kbh. V.
Hvornår: Fredag fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link


Slagfærdig lyd, der går efter fødderne

Man kunne også rykke på Rust, hvor franske SebastiAn fra Ed Banger Records – et pladeselskab, der, ganske rigtigt, går efter en "slagfærdig" lyd, der "råber, spytter og går direkte efter fødderne", som folkene bag skriver i facebookinvitationen til aftenen. SebastiAn har bl.a. har remixet for navne som Daft Punk, M.I.A. og Kelis. Esben Weile Kjær og J. J. Wild supplerer på mainfloor.

Hvad: SebastiAn
Hvor: Rust, Guldbergsgade 8., Kbh. N.
Hvornår: Fredag 1. maj fra kl. 23
Hvordan: Link til facebook

Og så blev det lørdag
Når folk er kommet sig over fredagen, fortsætter festlighederne lørdag med den britiske Hodge (en hybrid af dubstep, uk funky, house og techno) på Stengade. Det er Rare Nights, der arrangerer – festarrangører med fokus på den elektroniske undergrund, opstået som DIY-fester i Roskilde, da de savnede et sted at høre ordentlig elektronisk musik. Anders Vendelbo fra Nord Records supplerer bag pulten. 60 kr. i døren.

Hvad: Rare Nights præsenterer Hodge
Hvor: Stengade, Stengade 18, Kbh. N.
Hvornår: Lørdag 2. maj fra 23 til 05
Hvordan: Facebook-link



Tætpakket på dobbeltregnbuen

Der bliver mere end normalt proppet på Double Rainbow i Aarhus lørdag aften, hvor der er TOPS efterfest med en vild lineup, der nok skal trække folk til, af navne fra pladeselskaberne RUMP og Space Weather: I rum 1 spiller Bjørn Svin, Rumpistol, Chris Cheops og Smerz (dj-sæt). I rum 2: Eloq, dj Er Du Dum Eller Hvad, Unkwon og DeeJaySHAQ. 50 kr. i døren. Husk kontanter.

Hvad: TOPS efterfest - RUMP VS. SPACE WEATHER
Hvor: Double Rainbow, Skovgaardsgade 3, Aarhus
Hvornår: Lørdag 2. maj kl. 22 til 05
Hvordan: Facebook-link

 
En hiphophyldest til James Brown – funk, soul og hiphop
Hvis han levde endnu, ville han have haft fødselsdag 3. maj – og sikkert, fejret den fra torsdag til og med søndag. Så on that notre, rejs dig ved det træ du faldt ved og fortsæt ned på Ideal Bar, hvor der holdes gratis hiphophyldestfest for James Brown – med masser af James Bworn-tracks PLUS en hel masse tunes, der er inspirereret af eller sampler The King of Soul. Det er Boogie Juice-holdet aka dj Cars10, 7inch King og dj Whut der inviterer.

Hvad: James Brown – A Hip Hop Tribute
Hvor: Ideal Bar, Enghavevej 80, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag 2. maj fra kl. 20
Hvordan: Gratis

ANNONCE