x

NorthSide 2015: Anmeldernes stjerner fra top til bund

NorthSide 2015: Anmeldernes stjerner fra top til bund

NorthSide Festival 2015 bød på en omgang blandede bolcher fra vejrfronten i form at blændende solskin, dumpende regn og strid vind. Også GAFFAs anmeldere mødte festivalens mangfoldige program af kunstnere med et meget blandet antal stjerner fra kritiker-posen. Her kan du se, hvilke artister, der fik anmelderne helt op at ringe, og hvilke, der leverede nogle skuffende optrædender. Klik på kunstnernavnene for at se de fulde anmeldelser. 

Toppen:

På årets NorthSide, blev der hverken uddelt 1 eller 6 stjerner, så blandt de bedste koncerter, finder vi de fem-stjernede oplevelser - og dem var der rigtig (rigtig) mange af! Danske Barbara Moleko er blandt dem. Selvom sangerinden fik den svære opgave at tage over for et af dette års meget hypede navne, Earl Sweatshirt, som måtte aflyse sin koncert grundet maveforgiftning, lod hun ingenlunde til at være påvirket af noget pres. Som anmelder Michael José Gonzalez skrev det: "Hun virker bestemt ikke som en erstatning, der er hevet ind fra sidelinjen, som hun giver alt hvad hun har i sig - på knæ med guldmikrofon. Det er simpelthen en dybt charmerende opvisning i musikalitet og godt humør (...)."

Britiske Alt-J, der også gæstede festivalen i 2013, fik også fem stjerner med på vejen af anmelder Kristoffer Veirum med overskriften: "De får mænd til at danse", og FKA Twigs, som spillede på samme tidspunkt med engelske sine landsmænd, fik også fem-stjernet ros fra anmelder Rune Schlosser, der var både fængslet og forvirret: "Der var et dedikeret publikum til FKA Twigs' optræden, og man skulle virkelig dedikere sig til musikken, for at komme helt ind under huden på hendes utrolig smukke æstetiske univers. Men om denne anmelder var helt klar over, hvad han var vidne til - nok ikke helt, men for søren hvor man var fængslet, mens det skete." Også Antony And The Johnsons optræden sammen med Aarhus Symfoniorkester gav udslag i fem stjerner, og det samme gjaldt koncerten fra The Jesus & Mary Chain

Da regnen faldt allertungest lørdag aften, og mudderet var ved at se sine bedste timer på festivalen, gik de engelske legender fra Placebo på, der ifølge anmelder Kristoffer Veirum gav en "(...) gedigen, opløftende optræden, der minder os om, at tre akkorder stadig er nok til at blæse et fodboldstadium omkuld." Ligeledes begejstret var anmelder Ole Rosenstand Svidt for Underworlds lørdags-koncert, der tog publikum med tilbage til 1990'erne: "Underworld er klar over, at de toppede dengang, selvom de stadig udgiver ny musik, men lad gå - nostalgi er fint nok i tilpasse mængder, og tydeligvis kunne en stor del af publikum huske sangene fra deres ungdom. Undeworld leverede i hvert fald en fest med elektronisk dansemusik på højt niveau." 

Både amerikanske John Grant og Seasick Steve fik også grabberne fat i fem stjerner fra GAFFA - og som rosinen i pølseenden, The Black Keys (billedet), der spillede koncert samtidig med danske Rangleklods og lukkede dette års festival søndag aften. Det gjorde de med manér, for som det lyder i overskriften fra anmelder Michael José Gonzalez: "Ikke så meget pis: The Black Keys lukkede NorthSide med ruskende rockbrag".  

Bunden:

Med GAFFAs øjne var der altså ret mange lækre musikoplevelser på NorthSide 2015 - men der var også dem, der slet ikke imponerede. Engelske Jack Garratt fik to stjerner, da optrædenen, ifølge GAFFAs anmelder, "(...) manglede større melodisk disciplin, når Garratt gang på gang freestylede gennem electro-popppens trættende klichéer." Ligeledes lød bedømmelsen også på to stjerner til den engelske troubadour George Ezra, som ikke efterlod anmelder Christian Voldborg Andersen i begejstring: "Den unge mand med den gamle stemme var for simpel og uinteressant". Endelig finder vi også de sande publikum-darlings Years & Years i den fattige ende af stjerne-klassementet. Deres optræden søndag aften gik nemlig ikke rent ind hos GAFFAs anmelder: "Under hele koncerten sang forsanger Alexander med en drenget og lys vokal, der sikkert ville imponere fans af popdrenge som blandt andre Justin Bieber og Conor Maynard. Men Alexanders diskoteksvenlige klang blev hurtigt triviel og trættende at høre på i længden. Publikum slugte ikke desto mindre gruppens elektroniske dancepopmelodier helt råt." 

Således ser stjernefeltet altså ud – fra top til bund. GAFFA ser frem til NorthSide Festival 2016. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA