x

Ed Sheeran sætter endnu en vild rekord

Ed Sheeran sætter endnu en vild rekord

Ed Sheeran er ved at blive olympisk mester i rekorder. Han er allerede én af kun tre artister, som er blevet streamet mere end 2 milliarder gange på Spotify, og nu sætter den rødhårede sanger så endnu en rekord. Det skriver NME. 

Ed Sheeran bliver nemlig den første artist nogensinde, der har haft den samme sang på den engelske single top 40 i mere end et år. 

"Thinking Out Loud" blev udgivet i juni 2014 og har siden ligget på hitlisten i ét uafbrudt forløb, og BPI (British Phonographic Industry) har bekræftet den nye rekord. 

Roskilde-aktuelle Pharrell var også tæt på at ramme 1-års-mærket med singlen "Happy," men fik "kun" 49 uafbrudte uger på hitlisten, inden smilet stivnede. 

Andre sange har sammenlagt haft længere tid på top 40 end "Thinking Out Loud," men så har nummeret hoppet ind og ud af hitlisten, som "My Way" af Frank Sinatra for eksempel. I mellem 1969-71 opnåede den sammenlagt 75 uger på listen, men med pauser ind i mellem. 

En anden sanger med hitliste-succes er Sam Smith. Hans debut-album "In The Lonely Hour" har nu ligget i top 5 på den engelske album-liste i 52 uger. Hvilket er rekord for en debutant. 

Det betyder, at han overgår The Beatles og deres debut-album. "Please Please Me" lå 51 uger i top 5. 

"At se denne statistik gør mig lidt ilde til mode, men jeg er også sindssyg glad og bare taknemmelig overfor alle, som har købt albummet. Jeg er ikke så ensom længere," siger Sam Smith.

Få Ed Sheeran og sangen "Thinking Out Loud" på hjernen én gang til lige her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA