Nyhed

Roskilde holder premiere på film om dødsulykken i 2000

Ni unge mænd mistede livet under en Pearl Jam-koncert for 15 år siden. Det bliver markeret med premieren på dokumentarfilmen Nine Rocks.

Det er 15 år siden, at ni unge mænd mistede livet under en Pearl Jam-koncert på festivalen i 2000. En af dem, der på mirakuløs vis blev reddet fra bunken af faldne, var Tor Nygård Kolding. Han står bag erindringsfilmen "Nine Rocks", der får premiere på selvsamme festival, præcis 15 år efter dødsulykken.

"Det bliver en fantastisk oplevelse for os, for vi har altid håbet på, at filmen kunne vises netop her og på denne dag og nu, hvor Roskilde Festival har bidraget så massivt til visningen, er det én af de sjældne drømme, der går i opfyldelse," siger Tor Nygård Kolding, der selv vil være til stede ved visningen.

"Nine Rocks reflekterer over tabet og sorgen, og den hylder livet og fællesskabet i musikken. Derfor føles det helt rigtigt for os at markere 15-året for ulykken ved at vise den. Vi viser den for at ære de ni, der døde, og for at minde os alle om, hvor vigtigt det er, at vi passer på hinanden og skønner på livet," siger Christina Bilde, der er talskvinde for Roskilde Festival.


Filmen bliver vist på tirsdag den 30. juni kl. 17.45 i det nye område, Rising. Du kan se traileren her:

ANNONCE